Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα του Στ.Τουφεγγόπουλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Εδώ κι εβδομήντα χρόνια από τη λαμπρή και δοξασμένη εποποιία του 1940 οι εορτασμοί των επετείων της 28ης Οκτωβρίου διατηρούν σ’ εγρήγορση την ιστορική, εθνική μνήμη, συνείδηση κι ευθύνη. Γυρνώντας πίσω το χρόνο, σ’ εκείνην την ταραχώδη περίοδο, η Ευρώπη βρισκόταν παραδομένη στη δίνη και στις φρικαλεότητες του πολέμου, ήδη από το Σεπτέμβριο του 1939.

Η Ιταλία του Μουσολίνι, ως μια από τις δυνάμεις του Άξονα, αφού κατέλαβε τη γειτονική Αλβανία νόμισε ότι θα μπορούσε εύκολα και γρήγορα να εισβάλει και να υποτάξει την πατρίδα μας, ώστε επεκτείνοντας την εδαφική της κυριαρχία, ταυτόχρονα, να ικανοποιήσει τη σύμμαχό της Γερμανία και να διευκολύνει τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Ήταν μια προσβλητική κι άδικη επίθεση των που πλήρωσαν αυτήν την απερίσκεπτη ενέργειά τους με μια ταπεινωτική, γι’ αυτούς, ήττα.

Η Ελλάδα συνεπής στο ηρωικό κι ένδοξο παρελθόν της, ταγμένη στην υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας και του πνεύματος δεν έσκυψε το κεφάλι. Όρθωσε το ανάστημά της, αντιστάθηκε, πολέμησε και νίκησε δίκαια.

Με το θρίαμβό της, η πατρίδα μας, γίνεται παράδειγμα και δύναμη εμψύχωσης και θάρρους για όλους τους υποταγμένους, φοβισμένους και κατατρεγμένους λαούς που συνεχίζουν ν’ αντιστέκονται. Η νίκη της Ελλάδας ήταν καθοριστική για την ελεύθερη πορεία της Ευρώπης και του κόσμου κι έτυχε της διεθνούς αναγνώρισης.

Σήμερα η Ελλάδα παρόλες τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες διατηρεί υψηλό φρόνημα και την πίστη της στην προστασία και διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της συνεργασίας ανάμεσα σ’ όλους τους λαούς.

Η Ελλάδα του σήμερα τιμά κι εξυμνεί το παρελθόν της, πορεύεται με ενότητα, ομοψυχία και υπερηφάνεια έχοντας πλήρη συναίσθηση κι επίγνωση του ρόλου και των ευθυνών της απέναντι στο έθνος και την οικουμένη.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ.
Σταύρος Τουφεγγόπουλος
Δήμαρχος Εξαπλατάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News