Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ρωγμές στις σχέσεις των 33 μεταλλωρύχων

Για 69 ημέρες η αλληλεγγύη ανάμεσα στους 33 μεταλλωρύχους της Χιλής ήταν αυτή που τους οδήγησε στην επιβίωση. Μία εβδομάδα μετά τον απεγκλωβισμό τους, τα χρήματα ταράζουν την ενότητά τους.


Αν και είχαν υποσχεθεί ότι θα μοιραστούν όλα τα κέρδη από την ιστορία τους, οι ήρωες της Χιλής φαίνεται ότι έχουν τώρα διαφορετική άποψη, καθώς τα μέσα ενημέρωσης κυνηγούν την προβολή τους σε ένα ακροατήριο 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων.


Οι «τιμές» των μεταλλωρύχων προκειμένου να μοιραστούν τις ιστορίες τους με τους δημοσιογράφους ποικίλλουν. Η σύντροφος ενός ζήτησε ένα μπουκάλι ποτού από την Αργεντινή, ενώ κάποιοι άλλοι μεταλλωρύχοι ήταν ευχαριστημένοι και με 40 δολάρια. Ωστόσο, οι οικογένειες κάποιων άλλων δεν ήταν ικανοποιημένες παρά με 25.000 δολάρια.


Ανάμεσα στις πρώτες συμφωνίες των μεταλλωρύχων φιγουράρει του Φλορένσιο Αβάλος, του πρώτου που ανασύρθηκε στην επιφάνεια, ο οποίος αμείφτηκε με 500 δολάρια για μία συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shuimbun. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο 31χρονος κράτησε αρκετά πράγματα για τον εαυτό του.


Αντιρρήσεις στην συμφωνία των μεταλλωρύχων να μοιράζονται τα χρήματα έχουν κυρίως οι σύζυγοί τους. Η Τζέσικα Τσίλα, η γυναίκα του Ντάριο Σεγκόβια δήλωσε ότι ο σύζυγός της δε θα δώσει ποτέ δωρεάν συνέντευξη και ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να κάνουν προσφορές σε μετρητά και όχι σε ταξίδια.


Μερίδιο στην δόξα αλλά και στα χρήματα των «Los 33» έχει και ο Μάρκος Ακιάρες. Πρόκειται για τον μεταλλωρύχο που την μέρα του ατυχήματος δεν πήγε στην δουλειά αλλά παρόλα αυτά χρεώνει με περισσότερα από 4.000 δολάρια την κάθε του συνέντευξη.


---
ΠΗΓΗ: elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News