Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Δήλωση της Δώρας Συλλέκτη

Η Δώρα Συλλέκτη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του Πέτρου Ζέρζη, γεννήθηκε στους Σαρακηνούς Αριδαίας, είναι υπάλληλος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γιαννιτσών, πρώην αθλήτρια και προπονήτρια βόλλευ.

Η κ. Συλλέκτη μας έκανε την εξής δήλωση: 


"Βιώνοντας προσωπικά τις δυσκολίες που ζουν έντονα ακόμα και σήμερα τα παιδιά των ορεινών περιοχών ,θλίβομαι όταν σχολεία ερημώνουν και κλείνουν και η φοίτηση αποδεικνύεται γολγοθάς στον 21ο αιώνα, όπου το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην μάθηση είναι τουλάχιστον αυτονόητο.
Δυστυχώς τα ΄΄ κονδύλια ΄΄ δεν επαρκούν (!!) για να πληρωθούν οι μετακινήσεις των μαθητών δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση και δημιουργώντας μεγαλύτερη αβεβαιότητα.
Πιστεύω πως υπάρχουν τρόποι ανάπτυξης εκπαιδευτικής δραστηριότητας στους χώρους που ήδη κλείνουν, μέσα από προγράμματα που μπορούν να απορροφηθούν από την ευρύτερη σχολική κοινότητα , όπως είναι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, αλλά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της κάθε περιοχής.
Οραματίζομαι οργανωμένη λειτουργία δραστηριοτήτων σε κάθε απομακρυσμένο χωριό, προσανατολισμένη στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, αλλά και εφαρμογή καινοτόμων δράσεων κοινωνικών, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και αθλητικών που θα προέλθουν μέσα από μια διεργασία ζύμωσης με τους τοπικούς φορείς.
Ως πρώην αθλήτρια και για 25 χρόνια προπονήτρια, έχω μάθει να αγωνίζομαι, να πιστεύω στην ΄΄ομάδα΄΄, να επιμένω και να εμμένω, να παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις και κάθε μέρα, πέρα από το αποτέλεσμα, το κέρδος είναι οι κανόνες του ΄΄ δίκαιου παιχνιδιού ΄΄, οι κανόνες του ΄΄ευ αγωνίζεσθαι΄΄.
Η προσωπική προσπάθεια μέσα από τη συνεργασία και η δραστηριοποίηση όλων, ξεπερνώντας το εγώ και τα θέλω, πιστεύω πως είναι το μυστικό για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς που οδηγεί στην ανάπτυξη και στην πρόοδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News