Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Συνέντευξη του Υπ. Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπίνου


Τα λάθη του κ.Ζέρζη ήταν πολλά αλλά πάνω από όλα ήταν ο εγωισμός, η έπαρση, η αλαζονεία που είχαν πλήρη έκφραση στο πρόσωπο του κ. Δημάρχου.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας απαντά σε καίρια ερωτήματα, ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει το έργο του νυν Δημάρχου Αριδαίας Πέτρου Ζέρζη!


Του Σταύρου Βαφειάδη.


1) Τι σας έκανε να είστε και πάλι υποψήφιος στον δήμο Αλμωπίας (παλαιός δήμος Αριδαίας);

Η θέληση φίλων και συμπολιτών μου ώστε να βγάλουμε μαζί τον δήμο μας από την στασιμότητα και την ανυπαρξία. Η θέλησή μας να δώσουμε στην νεολαία μας επιτέλους αυτό που της αξίζει.

2) Όπως αναφέρατε και στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας, «τα προβλήματα είναι πολλά και κοινά»! Ποια από αυτά θεωρείτε ότι πρέπει να βρουν άμεσα λύση;

Τα προβλήματα ήταν πολλά. Στην τετραετία που πέρασε τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν και σήμερα άμεση λύση ζητούν όλα και κυρίως τα προβλήματα της καθημερινότητας.

3) Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αμέσως μετά την ενδεχόμενη νίκη σας στις εκλογές του Νοέμβρη;

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω με το πέρας των εκλογών είναι να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, υποψηφίους και συμπολίτες μου. Να σηκώσουμε μανίκια και να δουλέψουμε δικαιώνοντας τους συμπολίτες μας για τη ψήφο τους.

4) Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την τετραετία που μας πέρασε και πως «οραματίζεστε» αυτήν που έρχεται;

Η σκέψη μου για την τετραετία που πέρασε είναι στα ΑΟΡΑΤΑ έργα του κ.Ζέρζη. Για τη νέα τετραετία «οραματιζόμαστε» αυτά να πάρουν σάρκα και οστά. Επιτέλους κάποιος πρέπει να δουλέψει. Πολλά έχασε μέχρι σήμερα ο δήμος μας. Η απραξία της δημοτικής αρχής είναι παροιμιώδης. Ο τόπος έμεινε πίσω. Στο νέο δήμο Αλμωπίας πρέπει να αλλάξει το σκηνικό. Χρειάζεται δράση, ρήξη με την αδιαφορία και την αδιαφάνεια.

5) Πριν λίγες μέρες ασκήσατε σκληρή κριτική στον δήμαρχο Αριδαίας, κ. Πέτρο Ζέρζη. Ποιο θεωρείτε πως είναι το μεγαλύτερο λάθος του κατά τη διάρκεια της τετραετίας του;

Η κριτική μας ήταν ορθή χωρίς οξύτητα και πάντα τεκμηριωμένη. Τα λάθη του κ.Ζέρζη ήταν πολλά αλλά πάνω από όλα ήταν ο εγωισμός, η έπαρση, η αλαζονεία που είχαν πλήρη έκφραση στο πρόσωπο του κ.δημάρχου.

6) Σας αγχώνει το γεγονός της επέκτασης του δήμου; Σας βρήκε σύμφωνο ο Καλλικράτης;

Πριν από τον «Καλλικράτη» είχα μιλήσει για την ανάγκη του «Καποδίστρια 2». Κρίνω ότι ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της περιοχής δίνει νέες δυνατότητες, νέες ευκαιρίες. Εμείς πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη νέα αυτή αναπτυξιακή ευκαιρία.

7) Ποιο είναι το κλίμα που εισπράττεται κατά τη διάρκεια της επαφής σας με τους δημότες της Αλμωπίας;

Το κλίμα είναι θαυμάσιο. Η επαφή μου με τους πολίτες είναι καθημερινή. Η αποδοχή μας είναι μεγάλη. Όλα πηγαίνουν καλά και διεκδικούμε το καλύτερο εμπιστευόμενοι τους συμπολίτες μας.

8) Ποια είναι η τοποθέτησή σας στο σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Γενικό Λύκειο Αριδαίας;

Όλοι οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι οι προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής θητείας μου είχαν ως αποτέλεσμα την κατασκευή δύο σχολικών συγκροτημάτων όπως το
1ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας και το 2ο ΤΕΕ. Η προσπάθειά μου και στη νέα πιθανή νίκη στις εκλογές θα έχει στόχο τη κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο Γενικό Λύκειο Αριδαίας το στεγαστικό πρόβλημα είναι οξύ. Χρειάζεται άμεσα ο χωρισμός του σε δύο νέα σχολεία. Το 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Αριδαίας. Μάλιστα στην προηγούμενη θητεία μου έγιναν διαχωρισμοί αιθουσών και κατασκευάστηκαν νέες αίθουσες για την ανακούφιση των έντονων προβλημάτων που υπήρχαν. Στόχος μας η κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει το νέο 2ο Γενικό Λύκειο.

9) Πόσο αισιόδοξος είστε για το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου;

Για το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος, περιμένω το καλύτερο. Σήμερα υπάρχουν μέτρα σύγκρισης της σημερινής και της δικής μου θητείας.

10) Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα άτομα που «επανδρώνουν» τον συνδυασμό σας;

Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων στο συνδυασμό μας είναι:
α) η γνώση
β) η εμπειρία
γ) η εντιμότητα
δ) η ολοκληρωμένη προσωπικότητα κάθε υποψηφίου
ε) η συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κοινωνικών ομάδων της Αλμωπίας μας.

11) Το τουριστικό ενδιαφέρον της περιοχής μας λόγω των Λουτρών Πόζαρ είναι μεγάλο. Υπάρχουν δυνατότητες μεγαλύτερης οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας και ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις που θα κάνετε γι’ αυτό μετά την ενδεχόμενη εκλογή σας στον δήμο μας;

Οι οικονομικές δυνατότητες της περιοχής μας είναι μεγάλες. Κατά την άποψη μου πρέπει να στηριχθούν σε τρεις πυλώνες:
-αγροτοκτηνοτροφία
-ήπιες μορφές τουρισμού
-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Όσων αφορά τα Λουτρά αποτελούν τον μοχλό ανάπτυξης του τόπου και πρέπει να συνδεθούν άμεσα με το Χιονοδρομικό Κέντρο του Καιμακτσαλάν. Θα γίνει έτσι ένα από τα ελάχιστα κέντρα στην Ευρώπη που θα συνδυάζει βουνό-χιόνι και ζεστό ιαματικό νερό. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει όλος ο ορεινός όγκος που περιλαμβάνει Βόρα, Τζένα και Πάικο. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και η δημιουργία χώρων οικογενειακής διασκέδασης στους χώρους αυτούς θα βοηθήσουν στην παραπέρα ανάπτυξη όλης της Αλμωπίας, Αριδαίας και Εξαπλατάνου. Παράλληλα ως νέα διοίκηση του νέου δήμου Αλμωπίας θα υποστηρίζαμε και την προοπτική ανάπτυξη που προσφέρει ο θρησκευτικός τουρισμός. Για παράδειγμα θα στηρίζαμε την μονή Αρχαγγέλου και την μονή Αγίου Ιλαρίωνα λόγω της μεγάλης προσέλευσης προσκυνητών που παρουσιάζουν και μάλιστα από διάφορες περιοχές της χώρας.

12) Κλείνοντας, ποιο είναι το «μότο» σας για αυτές τις εκλογές;

Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές, να ψηφίσουν τους καλύτερους και την επόμενη μέρα να νιώθουν ότι έβαλαν και αυτοί ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου μας που όλοι αγαπάμε.
Χωρίς κόμματα
Χωρίς εξαρτήσεις
Χωρίς ακρότητες

Το Aridaia News ευχαριστεί θερμά τον Υποψήφιο Δήμαρχο Αλμωπίας, κ. Χρήστο Μπίνο και του εύχεται καλή επιτυχία στις εκλογές του Νοέμβρη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News