Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Ολόκληρη η ομιλία του Χρήστου Μπίνου

Το Aridaia News σας παραθέτει ολόκληρη την ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπίνου, την οποία εκφώνησε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου!

Συνδημότισσες και συνδημότες
Φίλες και φίλοι,


Πρίν πω οτιδήποτε κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω την απουσία ενός φίλου , συναγωνιστού για πολλά χρόνια.Υπέροχος άνθρωπος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αριδαίας, του Νίκου Θεοδωσιάδη. Σε αυτόν αφιερώνουμε τον όμορφο αγώνα.

Φαίνεται οτι τα χρόνια περνάνε γρήγορα.
Σήμερα και με τις ευχές της εκκλησίας ξεκινάμε ένα νέο αγώνα, μια νέα προσπάθεια σε ένα νέο μεγάλο δήμο, το δήμο Αλμωπίας.
Όλη η Αλμωπία ένας δήμος.
Είναι πρωτόγνωρο, είναι πρόκληση.
θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, για την παρουσία σαςαπόψε εδώ.
Τόσα χρόνια μου δώσατε αγάπη, μου δείξατε την εμπιστοσύνη , είχα τη στήριξη σας, αυτά μου δείνουν τη δύναμη και στέκομαι εδώ μπροστά σας να σας ανακοινώσω τη δημιουργία του νέου δημοτικού ανεξάρτητου συνδυασμού με το όνομα
«Η ΑΛΜΩΠΙΑ μας ΕΝΩΝΕΙ»
Πραγματικά!
Αυτός ο τόπος μας ενώνει.
Όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι κοιτάζοντας μπροστά και μόνο μπροστά.
Να αφήσουμε πίσω το χθές , να γυρίσουμε σελίδα.
Ο νέος δήμος Αλμωπίας ανήκει σε όλους εσάς, σε όλους τους πολίτες .
Με όλους τους πολίτες θα πορευθούμε, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, δεν υπάρχουν για μας διαχωριστικές γραμμές - Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά - τίποτα δεν μας χωρίζει.

Απευθυνόμαι σήμερα σε όλους τους πολίτες του νέου δήμου Αλμωπίας με τη φιλοδοξία να οικοδομήσουμε μία διαρκή και ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης. Μία σχέση που θα βασίζεται σε νέο ύφος και ήθος. Μία σχέση που θα εκμηδενίζει την απόσταση μεταξύ δημοτικής αρχής και πολιτών.

Απευθυνόμαι σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου σε όλους τους ενεργούς πολίτες και τους καλώ σε συνεργασία. Ενωμένοι θα προχωρήσουμε στις ρήξεις με νοοτροπίες και προκαταλήψεις του «χθες». Ενωμένοι θα ανοίξουμε τους νέους ορίζοντες που απαιτεί η σύγχρονη εποχή μας.
Απευθυνόμαι στους νέους μας, που αποτελούν για μας το πολυτιμότερο κεφάλαιο του τόπου μας, θέλουμε η φωνή των νέων να ακούγεται, γιατί η φωνή της νέας γενιάς είναι η φωνή του αύριο.

Συνδημότισσες και συνδημότες

Οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Με τις εκλογές μας δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να πούμε όχι στο χθες και στους εκφραστές του,
να πούμε όχι σε αυτούς που καθήλωσαν την ανάπτυξη με την απραξία τους, σε αυτούς που βάλανε κομματικά, ομαδικά και προσωπικά συμφέροντα, πάνω από το συμφέρον του τόπου μας.
Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να πούμε ηχηρό όχι σε αυτούς που ανέτρεψαν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που είχαν στόχο να βγάλουν τον τόπο μας από το τέλμα.

Ο νέος δήμος μας, χρειάζεται μία σύγχρονη δημοτική αρχή που θα χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, τεχνογνωσία και αποφασιστικότητα. Μία δημοτική αρχή που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μία δημοτική αρχή με πάθος δημιουργικό, που θα εκφράζει το πνεύμα της εποχής, αλλά δεν θα καταδυναστεύει τον άνθρωπο.

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας «Η ΑΛΜΩΠΙΑ μας ΕΝΩΝΕΙ» δεν προέκυψε από κομματικό σωλήνα και δεν είναι δημιούργημα υπόγειων διεργασιών ή ομαδικών συμφερόντων. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν είμαστε υποχρεωμένοι σε κανέναν.

Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας και μόνο αυτούς.

Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στον τόπο μας και μόνο σεαυτόν.

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας «Η ΑΛΜΩΠΙΑ μας ΕΝΩΝΕΙ» είναι εδώ για να αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για την ενδυνάμωση της οικονομίας της περιοχής μας.
Για να συμβάλλει με έργα, πρωτοβουλίες και δράσεις στην αύξηση της απασχόλησης στον τόπο μας.
Είμαστε εδώ για να χτίσουμε μαζί σας, έναν νέο δήμο Αλμωπίας, ανοικτό σε όλους τους πολίτες,κυριολεκτώ, σε όλους τους φορείς και συλλόγους. Έναν δήμο με υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των πολιτών. Έναν δήμο σύγχρονο, αξιοκρατικό με απόλυτη διαφάνεια. Οι συνδημότες θα έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τα πάντα για τα έργα, τις προμήθειες και τις προσλήψεις του δήμου και ο νέος δήμος Αλμωπίας θα έχει την υποχρέωση να τους ενημερώνει συνέχεια. Στην σημερινή αδιαφάνεια θα δώσουμε οριστικό τέλος.
«Η ΑΛΜΩΠΙΑ μας ΕΝΩΝΕΙ», η ομορφιά της Καρατζόβας μας ενώνει. Η υποχρέωση να προστατεύουμε το περιβάλλον μας ενώνει.
Η υποχρέωση να βοηθήσουμε τους νέους μας ενώνει.

Φίλες και φίλοι

Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» , ο νέος αυτός αυτοδιοικητικός χάρτης, αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα εξέλιξης.
Οι νέες ευθύνες και αρμοδιότητες αποκεντρώνουν σε σημαντικό βαθμό το κράτος της Αθήνας και δίνουν νέες ελπίδες αναβάθμισης του αυτοδιοικητικού θεσμού.
Δίνουν τη δυνατότητα, ο σχεδιασμός και η αναπτυξιακή πολιτική να γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες του τόπου και των πολιτών.
Δίνεται η δυνατότητα να γίνουμε αφεντες στον τόπο μας.

Η γνώση των οικονομικών δυνατοτήτων, η δυναμική διεκδίκηση όλων των ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, η αποτελεσματική προβολή και αξιοποίηση της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς των περιοχών του δήμου μας, μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην αύξηση του εισοδήματος και στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των πολιτών.

Με όλη μας τη ψυχή, με όλες τις γνώσεις και δυνάμεις μας θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Δεν θα επιρρίπτουμε τις ευθύνες στην κεντρική διοίκηση ή οπουδήποτε αλλού όπως συνηθίζουν οι σημερινοί για να δικαιολογήσουν την ανικανότητα και την απραξία τους. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε επ' αόριστον χωρίς να πιέζουμε και να διεκδικούμε.
Δεν δεχόμαστε τη μοιρολατρία. Εμείς προσπαθούμε, εμείς δημιουργούμε τα κίνητρα.

Πιστεύουμε στη δύναμη και στις ικανότητες των συμπολιτών μας,
πιστεύουμε σε εσάς, εσάς θα ακούμε, με εσάς θα προχωράμε μπροστά.
Ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας «Η ΑΛΜΩΠΙΑ μας ΕΝΩΝΕΙ» ενώνει νέους ανθρώπους , νέα μυαλά, με όραμα με την εμπειρία καταξιωμένων συμπολιτών μας. Αυτή η ένωση, μας κάνει σίγουρους για το δημοτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχουμε. Για την ολοκλήρωση του προγράμματός μας, εργάστηκαν νέες και νέοι επιστήμονες, άνθρωποι που έχουν τις γνώσεις και τη διάθεση να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο τους .

Το πρόγραμμά μας θα απαντά στα χρόνια προβλήματα όλων των περιοχών ακόμα και του μικρότερου χωριού του δήμου μας. Ξεκινώντας απο τον Αρχάγγελο εως τους Σαρακηνούς . Στο δρόμο της ανάπτυξης πάμε όλοι μαζί, δεν θα αφήσουμε κανένα τομέα δραστηριότητας ή περιοχή να μείνουν πίσω.
Συγκεκριμένες είναι η οι προτάσεις για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, με την ανασυγκρότηση όλων των υποδομών που τις αγγίζουν. Ο δήμος Αλμωπίας θα είναι μόνιμος σύμμαχος των αγροτοκτηνοτρόφων, δίπλα τους σε κάθε διεκδίκηση .

Με προτάσεις και πρωτοβουλίες για νέα επενδυτικά προγράμματα, με μελέτες επενδύσεων που θα συμβάλλουν στη αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων του τόπου μας.
Η ενεργοποίηση των τοπικών επιχειρησιακών δυνάμεων, θα προωθήσει τη δημιουργία αγροτουριστικών κέντρων. Έτσι θα δοθεί και η δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει την ατμόσφαιρα του «Καρατζοβίτικου» αγροτικού σπιτιού, την καθημερινότητα της αγροτικής ζωής, τα ήθη και τα έθιμά μας.

Επίσης το πρόγραμμά μας θα περιέχει τις προτάσεις για την υγεία και την παιδεία. Με στόχο, υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, για να έχουν αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας όλοι οι συμπολίτες μας, αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής μας.
Για μας η βελτίωση των υποδομών παιδείας, οι νέες τεχνολογίες, η
συνεχής εκπαίδευση και η καθημερινή διαδικτυακή πληροφόρηση των νέων αποτελούν προτεραιότητες .

Ξέρουμε πολύ καλά ότι το όραμά μας για το αύριο αυτού του τόπου, απαιτεί σκληρή δουλειά, γνώσεις και σχέδιο. Το διεκδικητικό πλαίσιο που θα προτείνουμε θα είναι ρεαλιστικό και μελετημένο στην παραμικρή λεπτομέρεια .
Και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, όταν έρθει η ώρα της μεγάλης ευθύνης και της τιμής να σας υπηρετήσουμε – εμείς θα είμαστε πανέτοιμοι.

Συνδημότισσες και συνδημότες

Ο αγώνας μας, για μεγάλες αλλαγές και ανατροπή του χθες, δεν στρέφεται ενάντια σε πρόσωπα.
Δεν έχουμε τίποτα με κανέναν.
Απλά είναι αγώνας ενάντια σε ξεπερασμένες λογικές και πρακτικές, ενάντια σε αναχρονιστικές αντιλήψεις που δεν έχουν θέση στο αύριο αυτού του τόπου.

Γυναίκες και άνδρες του δήμου μας.

ΝΕΕΣ και ΝΕΟΙ

Με πίστη στον αγώνα μας, σας καλούμε όλοι μαζί να χαράξουμε το μέλλον μας . Ενωμένοι μπορούμε .

Η ενωτική μας πρωτοβουλία ζητά τη συστράτευση όλων σας. Εδώ και πολύ καιρό καταγράφουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας. Επεξεργαστήκαμε τις δυνατότητες παρέμβασης, τα έργα, τις ενέργειες και δράσεις που θα βγάλουν οριστικά τον τόπο μας από το τέλμα και θα τον οδηγήσουν στον δρόμο της ανάπτυξης.
Σήμερα με σοβαρότητα και συνέπεια μπορούμε να σας κοιτάξουμε στα μάτια και να σας πούμε ότι, οι προτάσεις μας, το όραμά μας για το νέο δήμο Αλμωπίας δεν είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα αλλά δέσμευσή μας.
Σας το υποφράφω.
Είναι δέσμευση τιμής.

Οι δήμοι Αριδαίας και Εξαπλάτανου έμειναν πίσω, το ξέρετε και το βλέπετε κάθε μέρα, χρόνος δεν υπάρχει.
Αφήνουμε πίσω, τη στείρα αντιπαράθεση, την αδιαφορία.
Αφήνουμε οριστικά πίσω το χθες, και πάμε όλοι μαζί μπροστά
Όλοι μαζί γιατί «Η ΑΛΜΩΠΙΑ μας ΕΝΩΝΕΙ»
Μας ενώνει η αγάπη μας για αυτόν τον τόπο.
Μας ενώνει ο αγώνας για ανάπτυξη, για αξιοκρατία, για πρόοδο.
Μας ενώνει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Η Αλμωπία μας ενώνει και πάμε μαζί κοιτάζοντας μπροστά και μόνο μπροστά.

Ενωμένοι ας κάνουμε το μεγάλο βήμα στο αύριο
γιατί το αξίζει ο υπέροχος τόπος μας,
γιατί το αξίζουμε όλοι οι Καρατζοβίτες,
γιατί το χρωστάμε στους νέους, το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Στις 7 Νοεμβρίου η Αλμωπία γυρίζει σελίδα

Στις 7 Νοεμβρίου πάμε μαζί – Πάμε ενωμένοι για μια περήφανη νίκη για μια νίκη της Καρατζόβας
Το μεγάλο ραντεβού μας είναι στις 7 Νοέμβρη.

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News