Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ο Νομάρχης Πέλλας απαντά στον Γ.Καρασμάνη σχετικά με τον δρόμο Εξαπλατάνου-Αριδαίας

Αξιότιμε Κύριε Βουλευτά,

Απαντώντας στην από 27/9/2010 επιστολή σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα: Οι 500.000 ευρώ που αναφέρετε στην επιστολή σας ότι έχουν εγκριθεί για τον επαρχιακό δρόμο «Εξαπλατάνου-Αριδαίας» έχουν ως δικαιούχο το Δήμο Εξαπλατάνου και όχι τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας. Οι υπηρεσίες του Δήμου συνεπώς, έχουν την ευθύνη αξιοποίησης του συγκεκριμένου κονδυλίου, με τη συνδρομή της Νομαρχίας στην ευθύνη της οποίας ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος.


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, εδώ και καιρό, έχει ολοκληρωμένη μελέτη για την εξυγίανση, διαπλάτυνση, βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και ασφαλτόστρωση του δρόμου «Αριδαία-Εξαπλάτανος-Μάνδαλο», με συνολικό προϋπολογισμό για την κατασκευή του ολοκληρωμένου έργου περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόθεση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας ήταν και είναι η κατασκευή ενός δρόμου με υψηλές προδιαγραφές μετακίνησης και ασφάλειας που θα καλύπτει τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής για πολλές δεκαετίες.


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας έχοντας την αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο δρόμο και με βάση την προαναφερόμενη μελέτη, υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση του τμήματος «Αριδαία-Εξαπλάτανος» και με προϋπολογισμό 1,83 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ. Δυστυχώς, το έργο δεν εντάχθηκε λόγω «εξαντλήσεως της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης». Η «εξάντληση των διαθέσιμων χρημάτων», όπως κατανοείτε, αφορά επιλογές έργων που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Παρόμοια περίπτωση έργων για τα οποία υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη και δεν χρηματοδοτούνται λόγω έλλειψης διαθέσιμων κονδυλίων, είναι ο δρόμος «Σκύδρα-Ριζό-όρια Νομών Πέλλας-Ημαθίας» προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ και ο δρόμος «Σκύδρα-Λιποχώρι-Κρύα Βρύση-Όρια Νομών Πέλλας-Ημαθίας», προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ.


Το εγκεκριμένο ποσό των 500.000 ευρώ επαρκεί μόνο για την ασφαλτόστρωση του δρόμου «Αριδαία-Εξαπλάτανος» και προφανώς το στελεχιακό δυναμικό των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας, όπως και η υπάρχουσα μελέτη, είναι στη διάθεση του Δήμου Εξαπλατάνου ώστε το έργο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί σύντομα.


Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και στη διαφάνεια αναφορικά με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και προγραμματισμό που όμως, σε μεγάλο βαθμό, η υλοποίησή του εξαρτάται από τις επιλογές που λαμβάνονται σε κεντρικό και όχι τοπικό επίπεδο. Στην κατεύθυνση αυτή ουσιαστικός είναι ο ρόλος των βουλευτών του Νομού που, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να υπεραμύνονται των τοπικών συμφερόντων τα οποία εξάλλου προωθούν την ισόρροπη ανάπτυξη στην ελληνική περιφέρεια.

Με εκτίμηση,
Ο Νομάρχης Πέλλας
Μιχάλης Καραμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News