Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα

Οι πρόσφατες άκομψες κατά γενική ομολογία δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη, για τον πλέον δημοφιλή βουλευτή του τον Μάκη Βορίδη, αποκαλύπτουν τον «άγνωστο πόλεμο» που έχει ξεκινήσει μεταξύ τους.

Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ. να μη δώσει το χρίσμα σ’ ένα στέλεχος που όλα έδειχναν ότι η υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια Αττικής θα συσπείρωνε ευρύτερες δυνάμεις του κεντροδεξιού χώρου. Κάποιοι λένε ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ήθελε κατ αυτό τον τρόπο να αναγορεύσει σε διάδοχό του τον Μάκη Βορίδη. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι οι συνεχείς απαξιωτικές αναφορές στο πρόσωπό του έχουν στόχο να αποδυναμώσει κάποιες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο βουλευτής του- χωρίς προηγούμενη ενημέρωση- για τη συσπείρωση της κεντροδεξιάς.

Σε κάθε περίπτωση ο Γιώργος Καρατζαφέρης ωθεί τον Μάκη Βορίδη προς την έξοδο. Μπορεί με όσους συνομιλεί για το θέμα να λέει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα», αλλά όπως λένε όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί, είναι θέμα χρόνου «να εκδοθεί το διαζύγιο».

Από την άλλη πλευρά ο Μάκης Βορίδης, που σημειωτέον δεν έκρυψε ποτέ τις φιλοδοξίες του, διατηρεί τη ψυχραιμία του αποφεύγοντας να αντιπαρατεθεί ευθέως με τον αρχηγό του. Δεν είναι όμως και διατεθειμένος, λένε όσοι συνομιλούν μαζί του, να ανεχτεί συμπεριφορές που μειώνουν την προσωπικότητά του και κυρίως τον εμφανίζουν ως «πολιτικά ευεργετηθέντα».

Είναι σαφές ότι η ρήξη δεν θα αργήσει να επέλθει ως φυσιολογική εξέλιξη μιας σχέσης που ποτέ δεν ήταν σε ιδεολογικό επίπεδο ισχυρή. Το θέμα είναι αν θα φύγει μόνος του ή ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα θελήσει να επιδείξει τη δύναμή του και να τον διαγράψει. Το βέβαιο είναι ότι ο Μάκης Βορίδης έχει ήδη γίνει το μήλο της έριδας…


---
ΠΗΓΗ: statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News