Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

"Η διασταύρωση του τρόμου" στην Αριδαία!

Στις 17.50 σήμερα είχαμε πάλι ατύχημα στη διασταύρωση προς Τσάκους και Πιπεριά στην δυτική έξοδο της Αριδαίας. Στο σημείο που κάποιοι μετά από εκατοντάδες ατυχήματα, εξάντλησαν την υποχρέωση τους να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των πολιτών με το να τοποθετήσουν κώνους.

Οι κώνοι βέβαια αποτελούν προσωρινό μέτρο και όσο καιρό υπάρχουν λειτουργούν θετικά.
Όταν βέβαια είναι τοποθετημένοι σωστά.
Διότι οι κώνοι όπως τοποθετήθηκαν από τους αρμόδιους φωστήρες, μόνο αποτρεπτικά δεν λειτουργούν στην δημιουργία ατυχημάτων.
Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η έξοδος από το δρόμο Πιπεριάς-Αριδαίας στο δρόμο Αριδαίας-Τσακώνων με γωνία 45 μοιρών περίπου. Σίγουρα δεν έχουν πρόβλημα αυτοί που έχουν μάτια και στο πίσω μέρος της κεφαλής τους.
Επειδή όμως οι άνθρωποι (ίσως να εξαιρούνται οι αρμόδιοι) έχουν τα μάτια στο μέρος που τα έχουν, γι΄αυτό και οι κυκλοφοριακές προσβάσεις στους αντίστοιχους με τον άξονα Τσακώνων-Αριδαίας δρόμους σχεδιάζονται κάθετα ώστε να υπάρχει επαρκής ορατότητα.
Χιλιάδες αυτοκίνητα κυκλοφορούν στο σημείο αυτό και χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο.
Κύριε δήμαρχε κατανοώ ότι τα οικονομικά του δήμου δεν επιτρέπουν την κατασκευή κόμβου στο σημείο εκείνο. Υπάρχουν στις προτεραιότητες σας σοβαρότερα έργα να κάνετε από το να ενδιαφερθείτε για την ασφάλεια των συμπολιτών σας.
Δεν χρειάζονται όμως χρήματα για να μετακινηθούν τέσσερις πέντε κώνοι και να τοποθετηθούν σωστά. Λόγο ενδιαφέρον χρειάζεται και μισή ώρα δουλειά. Ούτως άλλως ουδέν μονιμότερον του προσωρινού λέει ο λαός.
Διευκρίνιση: Η αφορμή για την επιστολή στάθηκε το ατύχημα που προανέφερα.
Αιτία είναι η σοβαρότητα του προβλήματος που προσωπικά εγώ και η οικογένεια μου το αντιμετωπίζουμε πολλές φορές καθημερινά.
Η προεκλογική περίοδος μόνο από σύμπτωση συμπίπτει χρονικά.
Προβληματισμός: Μήπως αυτοί που εμπλέκονται σε ατύχημα στο σημείο αυτό να διεκδικούν από τους αρμόδιους αποζημιώσεις για λάθος σχεδιασμό του κόμβου? Μήπως, λέω, μήπως???


ΑΡΙΔΑΙΑ 20/10/2010,
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΦΤΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News