Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αλλαγές σε πανελλαδικές και σχολές

Με προτάσεις που έχουν νέες αλλά και άλλες που ακουστεί ή εφαρμοστεί και στο παρελθόν η Άννα Διαμαντοπούλουεπιχειρεί να χαράξει την Εθνική στρατηγική για την Ανώτατη εκπαίδευση.

Έτσι σχεδιάζεται οι μαθητές στις δύο τελευταίες τάξεις να παρακολουθούν συνολικά 35 ώρες μαθημάτων υποχρεωτικών και μη τα οποία θα τους οδηγούν στην “ομάδα των σχολών επιλογής”.

Ανάλογα με τη σχολή που θα επιλέξουν στις πανελλαδικές κάποια μαθήματα αποκτούν συντελεστή βαρύτητας (π.χ. τα Αρχαία για τη Φιλοσοφική ή τα Μαθηματικά για τις σχολές θετικών επιστημών).

Κάπως έτσι απ' τη Β' λυκείου οι μαθητές θα γνωρίζουν σε ποια μαθήματα θα πρέπει να δώσουν βαρύτητα.

Στις πανελλαδικές οι μαθητές θα διαγωνίζονται σε τέσσερα μαθήματα όμως όπως και στο παρελθόν θα συνυπολογίζεται η επίδοσή τους στη Β' και Γ' λυκείου.

Μετά την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ οι σπουδαστές πλέον θα ακολουθούν έναν ενιαίο πρόγραμμα σπουδών και ύστερα από εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς θα εντάσσονται στα επιμέρους προγράμματα σπουδών.

Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται ακόμη στα χαρτιά...

---
Πηγή: NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News