Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών από τον πρωθυπουργό

Ανοιχτό πρόκειται να αφήσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που το κυβερνών κόμμα υποστεί καθαρή ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη που θα παραχωρήσει το βράδυ απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου.


Παράλληλα θα αποκλείσει εκ νέου το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων που θα πλήττουν μισθωτούς και συνταξιούχους μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, ανεξαρτήτως του ύψους του ελλείμματος .

Ο πρωθυπουργός που όλη τη μέρα σήμερα θα έχει «φροντιστήριο» με τους στενούς του συνεργάτες για τις SOS ερωτήσεις και τις απαντήσεις που θα δώσει θα θέσει με ένταση τα διλήμματα ων εκλογών, σηκώνοντας έστω και καθυστερημένα το γάντι που πετάει από την ΔΕΘ και μετά η αντιπολίτευση με το επιχείρημα «ψήφο αντίστασης στο Μνημόνιο».

Ο κ. Παπανδρέου θα επιμείνει ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το πού θέλουν να πάει η χώρα , αποστέλλοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω ότι επιβεβαιώνουν την πορεία των αλλαγών και δεν θα επιτρέψουν , όπως χαρακτηριστικά θα πει , σε κανένα να την ανακόψει. Ο κ. Παπανδρέου θα επιμείνει ότι παρά τα θετικά επιτεύγματα , με τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, ο συναγερμός δεν έχει λήξει και το 2011 αποτελεί το «δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο».

Παράλληλα θα υποσχεθεί ότι το 2011 θα είναι , σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης , η τελευταία χρονιά της ύφεσης και ότι το 2012 η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα αποκτήσει ξανά θετικό πρόσημο, ενώ θα διαβεβαιώσει ότι το 2013 θα υπάρξει έξοδος από το Μνημόνιο.
Απειλεί αλλά και το …εννοεί!

Το Μέγαρο Μαξίμου θέτοντας τα διλήμματα και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτιμά ότι θα πετύχει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ώστε να μην χρειαστούν πρόωρες κάλπες. Σε περίπτωση όμως ήττας , ιδίως από τη στιγμή που τίθεται προεκλογικά το διακύβευμα της αναμέτρησης , ο πρωθυπουργός δεν θα έχει άλλη διέξοδο , παρά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. Προκήρυξη –όπως αποκάλυψε χθες η Real News – μάλιστα εντός του 2011, με διαδικασίες εξπρές και με το συντομότερο διάστημα που προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.

Οι μετρήσεις άλλωστε προϊδεάζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να χάσει την πρωτοπορία στην πρόθεση ψήφου , γεγονός που και σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα του επιτρέψει να καθοδηγήσει τις εξελίξεις. Στο Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε πιστεύουν πως εκλογές δεν θέλει σε καμία περίπτωση ο κ. Σαμαράς ακριβώς επειδή γνωρίζει ότι δεν θα τις κερδίσει, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να ενταθεί η αμφισβήτησή του. Πολύ περισσότερο που στις 21 Νοεμβρίου εξαγγέλλει την ίδρυση κόμματος η κυρία Μπακογιάννη ώστε να είναι έτοιμη να κατέλθει σε τυχόν πρόωρη κάλπη.

Η ανάλυση του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμά ότι πολύ δύσκολα θα κατορθώσουν να μπουν στην Βουλή , σε τυχόν πρόωρες κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και μικρότερα κόμματα όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά , γεγονός που θα διευκολύνει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος , αφού τα αδιάθετα θα είναι αρκετά υψηλά.

Απάντηση

Ο κ. Παπανδρέου απαντά και στους επικριτές του που ισχυρίζονται ότι κακώς «παίρνει πάνω του» την υπόθεση των δημοτικών εκλογών. Όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου είτε πάρει την αναμέτρηση πάνω του είτε όχι τυχόν δυσμενές αποτέλεσμα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στον πρωθυπουργό. Έτσι το καλύτερο που έχει είναι να βγει ο ίδιος μπροστά και να αναμετρηθεί – από θέση ισχύος όπως πιστεύει – με τον κ. Σαμαρά , καθώς όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές τα πράγματα δεν μπορεί να είναι χειρότερα από ότι εμφανίστηκαν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News