Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

"Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν οι νέοι άνθρωποι"...

Του Σταύρου Βαφειάδη!

Την 7η Νοεμβρίου έχουμε εκλογές! Οι υποψήφιοι ζητούν από τον λαό την ψήφο η οποία εκφράζει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του ενός ή του άλλου.Ωστόσο, αυτές οι εκλογές είναι κάπως διαφορετικές από τις αναμετρήσεις προηγούμενων ετών. Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει υποσχέσεις που δύσκολα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αν σκεφτεί κανείς πως δεκάδες νέοι άνθρωποι της Αλμωπίας –για να μη πάμε μακριά- δεν έχουν μία σταθερή δουλειά, αυτόματα θα πάρει και την απάντηση στο ερώτημα «γιατί οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για τις εκλογές και δεν ασχολούνται με τα κοινά». Η μόνη αλήθεια είναι πως ο κόσμος έχει τα δικά του προβλήματα και δεν έχει χρόνο να νοιαστεί για τα προβλήματα του συνόλου. Ακούγεται αλαζονικό όμως δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Το μέλλον είναι τόσο αβέβαιο, που δεν πιστεύουμε σε «Μεσσίες» που έρχονται να μας σώσουν και να βγάλουν τον τόπο από το «σκοτάδι». Ωστόσο, η ελπίδα «επιβιώνει» ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. «Γεννιέται» και «πεθαίνει» μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου… Ίσως οι δυσκολίες να μας έχουν κάνει περισσότερο ρεαλιστές απ’ όσο πρέπει. Όμως καμιά φορά, αυτές οι δυσκολίες που συμπληρώνουν τη ζωή μας, μπορούν να δημιουργήσουν νέα μέσα και νέες ευκαιρίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι όνειρα, φαντασία, όρεξη για δουλειά και πάνω απ’ όλα ρίσκο. Χωρίς ρίσκο δύσκολα επιβιώνει κανείς. Ειδικά σήμερα που τίποτα δε χαρίζεται απλόχερα.

Η προεκλογική περίοδος είναι μία καλή ευκαιρία για να ακούσουν οι υποψήφιοι αιρετοί τα προβλήματα του απλού κόσμου. Ακόμα και τώρα…

Ο ρόλος που θα παίξουμε εμείς οι νέοι σε αυτές τις εκλογές θα είναι καταλυτικός. Είναι μία καλή ευκαιρία να επιλέξουμε ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Άλλωστε, όπως θα διαπιστώσουμε και μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, ανάμεσα στους υποψηφίους υπάρχουν νέοι άνθρωποι με όρεξη και γνώσεις, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι οι οποίοι έχουν την εμπειρία που προσφέρει ο χρόνος.

Η τελική επιλογή είναι δική μας και μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον, για το οποίο τόσος λόγος γίνεται!

---
Y.Γ. Αφιερωμένο σε όλους τους νέους και σε όσους αισθάνονται νέοι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News