Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

"Καμία επιβάρυνση κατά την καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους του ΟΓΑ"

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΡΟΣ ΤΗΝ κα ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ»

Το υφιστάμενο σύστημα καταβολής των συντάξεων του ΟΓΑ, μέσω των ΕΛΤΑ, εξυπηρετεί με επιτυχία και αποτελεσματικότητα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ακόμη και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της Χώρας μας.
Γι’ αυτό προξενεί εντύπωση και δημιουργεί αναστάτωση και απορίες στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, η είδηση ότι η Κυβέρνηση προχωρά στην αντικατάσταση αυτού του λειτουργικού και αποδεκτού από όλους συστήματος, από σύστημα καταβολής των συντάξεων μέσω των τραπεζών.
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που μετακινούνται δύσκολα. Πολλοί δε απ’ αυτούς διαμένουν σε μικρά, απομακρυσμένα και χωρίς συγκοινωνίες χωριά. Εάν αλλάξει το σύστημα καταβολής των συντάξεων τους θα υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα, αφού κάθε μήνα θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται σε πόλεις που υπάρχουν τράπεζες για να εισπράξουν τη σύνταξή τους με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν με επιπλέον κόπο και κόστος μεταφοράς, που θα εξανεμίσει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημά τους.
Φημολογείται επίσης, ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί παράλληλο σύστημα πληρωμής των συντάξεων από τα ΕΛΤΑ και από τις τράπεζες, οι συνταξιούχοι που θα επιλέξουν τελικά τον πρώτο τρόπο πληρωμής (ΕΛΤΑ) θα επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον σημαντικό ποσό μηνιαίως.

Ερωτάσθε κα Υπουργέ
1. Θα συνεχισθεί η εφαρμογή του αποτελεσματικού υφιστάμενου συστήματος καταβολής των συντάξεων του ΟΓΑ μέσω των ΕΛΤΑ ;
2. Στην περίπτωση που εφαρμοστεί ένα παράλληλο σύστημα πληρωμής των συντάξεων του ΟΓΑ από ΕΛΤΑ και τράπεζες, όσοι συνταξιούχοι επιθυμούν να πληρώνονται από τα ΕΛΤΑ θα επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα ;
Ο ΕΡΩΤΩΝ,
ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News