Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Να γιατί βγήκε ο αντικαπνιστικός νόμος...

Για την υγεία σας νομίσατε πως το έκαναν;

Ναι σίγουρα!
Αν το ήθελαν αυτό θα απαγόρευαν την πώληση πρώτα.
Μόνο για να τα "αρπάξουν" από τα πρόστιμα,ήταν όλη η ιστορία.
Αν δεν αντισταθούμε σε αυτό το πειραματικό μέτρο,έρχονται και άλλα χειρότερα.Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά σε κάτι άλλο θα έχουν έτοιμο να βάλουν πρόστιμο,μπορεί και για την κατανάλωση του αέρα που αναπνέετε.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί έπιασαν δουλειά από νωρίς το πρωί, για να επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους καπνίζουν.
Τα αρμόδια κλιμάκια ψάχνουν αυτούς που παραβιάζουν τις διατάξεις του νέου αντικαπνιστικού νόμου.
Η διορία των 30 ημερών έληξε κι έτσι από σήμερα αντί για απλές συστάσεις, θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε αυτούς που καπνίζουν σε κλειστούς δημόσιους και εργασιακούς χώρους, καθώς και σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

«Η περίοδος προσαρμογής έληξε. Τώρα θα επιβάλλονται πρόστιμα στους παραβάτες. Το 80% των ιδιοκτητών καταστημάτων έχει συμμορφωθεί με τους νέους νόμους. Δεν έχει τασάκια στα τραπέζια, έχει τοποθετήσει το ειδικό απαγορευτικό σήμα κι έχει προμηθευτεί τα βιβλία αναφοράς», δήλωσε ο υποδιευθυντής της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Νταλούκας.

Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και θα φτάνουν ακόμη και σε «λουκέτο» καταστήματος σε περίπτωση που οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται. Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, η δημοτική αστυνομία δέχτηκε περίπου 200 καταγγελίες πολιτών -μέσω του τηλεφωνικού αριθμού «1142»- για μέρη όπου δεν εφαρμόζονται τα μέτρα κατά του καπνίσματος. Μεταξύ αυτών, ήταν κέντρα εστίασης και ψυχαγωγίας, τα πανεπιστήμια και τα δικαστήρια, από όπου και ξεκινούν οι πρώτοι επίσημοι έλεγχοι.


---
ΠΗΓΗ: eglimatikotita.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. apo pote oi kapnistes eginan eglimaties?den koitane na sosoun ti elladitsa mas apo to eglima ,to tsigaro tous peirakse....ratsismos legete auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TIMORISTE TOUS STIS EKLOGES!STIN IMATHIA KAI STON DIMO VERIAS DEN VRISKANE SUMVOULOUS.....XAXAXA TOUS VARETHIKE O KOSMOS!O UPOPSIFIOS DIMARXOS TSAVDARIDIS STIN OMILIA TOU STO SINEMA STAR MILOUSE MPROSTA SE 40-50 ATOMA K EIXANE APLOTHEI GIA NA FENONTE POLU....FANTASTITE OUTE OI SUGENEIS DEN PIGANE!XXAXAXAX KALA NA PATHOUNE!VOULIAKSANE TOPUS DIMOUS STA XREOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News