Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία του Γ.Πασχαλίδη σε συνάντηση ΜΚΟ - Επίσκεψη στο πρώην ΥΜΑΘ

● ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΚΟ
● ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΥΜΑΘ


Μιλώντας σε εκπροσώπους ΜΚΟ της ευρύτερης Θεσσαλονίκης(16-10-2010), ο πρώην υπουργός και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γ.Πασχαλίδης, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η πολυπληθέστερη μετά την Αττική, Περιφέρεια των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι ένα βασικό κλειδί στην επιτυχία του εγχειρήματος της προσαρμογής της ελληνικής αυτοδιοίκησης, στα πρότυπα της Ευρώπης των Περιφερειών.
Στο δίλημμα ανάπτυξη ή καθυστέρηση, ο συνδυασμός ¨Μέτωπο Ανάπτυξης¨ του Μάρκου Μπόλαρη θέλει την κοινωνία των πολιτών, ενεργά παρούσα στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και αμέσως μετά στα βήματα της μεταρρύθμισης στη γραμμή της δίκαιης ανάπτυξης.
Για τον συνδυασμό ¨Μέτωπο Ανάπτυξης¨, οι ΜΚΟ, οι κοινωνικές οργανώσεις εθελοντισμού, είναι αξιόπιστοι συνομιλητές, σύμβουλοι, συνεργάτες, δεν είναι πονοκέφαλος. Επανέρχεται η ανάγκη ενός χάρτη κοινωνικής συνέργιας που θα κωδικοποιεί τις υπηρεσίες του κράτους πρόνοιας σε μια τράπεζα δεδομένων, όπου θα αναγνωρίζονται οι περιοχές με πραγματικές ανάγκες. Ταυτόχρονα θα καταγραφούν τα ευαίσθητα κοινωνικά τμήματα του ¨Επιχειρείν¨ που τολμούν μια πιο φιλική σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη και το περιβάλλον, την αγορά και την κοινωνία, στο όνομα της κοινωνικής ευθύνης.
Καθοριστικός είναι ο ρόλος σ’ αυτό τον χάρτη των εκατοντάδων ΜΚΟ, όπου θα καταγράφεται και θα αξιολογείται το ξεχωριστό ταξίδι προσφοράς και αλληλεγγύης της κάθε οργάνωσης».
Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα πιστοποίησης, μορφών υποστήριξης στην δράση και το πλαίσιο κανόνων διαφάνειας.
Ο Γιώργος Πασχαλίδης επισκέφθηκε το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη και συνομίλησε με όλους του εργαζόμενους με τους οποίους είχε συνεργαστεί στην διάρκεια της θητείας του (2000-2003).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News