Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ανάγκη για χρηματοδότηση του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την ανάγκη συνέχισης της χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» τονίζει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε επιστολή του στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες «Βοήθεια στο σπίτι» του νομού Πέλλας, που έχουν προσληφθεί με διαδικασίες του ΑΣΕΠ και, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας, αφού το πρόγραμμα στο οποίο εργάζονται έχει ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2010.

«Κατόπιν τούτων και με δεδομένη την προσωπική σας ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, ζητώ τη στήριξή σας ώστε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» να γίνει θεσμός και να εξακολουθήσει τη λειτουργία του και μετά το τέλος του χρόνου, εντασσόμενο στις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ. Είμαι βέβαιος πως θα αντιμετωπίσετε το σοβαρό αυτό ζήτημα, που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά και αδύναμους συμπολίτες μας, με τη δέουσα σοβαρότητα», σημειώνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 4.500 εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πάνω από 130.000 συνανθρώπους μας.

---
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News