Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

« Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η διακοπή παροχών του Ο.Ε.Κ. προς τους δικαιούχους εργαζόμενους».



Είναι γνωστό ότι η διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ( Ο.Ε.Κ. ) έχει προχωρήσει σε πάγωμα των προγραμμάτων επιδότησης στεγαστικών δανείων για την ανέγερση, επισκευή και αποπεράτωση κατοικιών, επικαλούμενη την αδυναμία του ΙΚΑ ν’ αποδώσει στον Ο.Ε.Κ. ένα τεράστιο ποσό από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, το οποίο παρακρατεί παράνομα.
Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν στεγαστικό δάνειο χιλιάδες δικαιούχοι των οποίων ο οικογενειακός προγραμματισμός εκτρέπεται, ενώ σημαντικές είναι και οι επιπτώσεις στην οικοδομική δραστηριότητα η οποία περιορίζεται δραματικά, παρασύροντας στη ύφεση εργαζόμενους και επαγγελματίες του κλάδου.
Επειδή οι δικαιούχοι εργαζόμενοι, όχι απλώς δεν ευθύνονται για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ο.Ε.Κ., αλλά συνεχίζουν να καταβάλουν τις εισφορές τους και μάλιστα με ποσά διόλου ευκαταφρόνητα.
Επειδή ο Ο.Ε.Κ. δεν νομιμοποιείται να σταματά να καταβάλει τις παροχές του και μάλιστα σε εγκεκριμένες περιπτώσεις χορήγησης δανείων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός,
Εάν προτίθεται να προβεί στις επείγουσες ενέργειες, ώστε ο Ο.Ε.Κ. να ξεκινήσει άμεσα την απρόσκοπτη καταβολή των παροχών του προς τους δικαιούχους εργαζόμενους, το σύνολο των οποίων συνεχίζει να καταβάλει κανονικά τις εισφορές του;


Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News