Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Επανεμφάνιση της γρίπης των πτηνών

Οι υγειονομικές αρχές στο Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσαν σήμερα Πέμπτη το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο τα τελευταία επτά χρόνια στην αυτόνομη περιφέρεια, καθώς μια γυναίκα 59 ετών διαγνώστηκε ότι πάσχει από την ασθένεια μετά την επιστροφή της από επίσκεψη στην ηπειρωτική Κίνα.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για τη γρίπη των πτηνών στο επίπεδο "σοβαρό", κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει "υψηλός κίνδυνος" προσβολής από την ασθένεια στην περιοχή, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών είπαν ότι η γυναίκα, που αρχικά είχε διαγνωστεί πως έπασχε από πνευμονία, βρέθηκε θετική στην εξέταση για τη γρίπη τύπου A (H5), μια μετάλλαξη της γρίπης των πτηνών και η κατάστασή της είναι σοβαρή.

Οι αρχές προσπαθούν να διακριβώσουν αν προσβλήθηκε από τον ιό στο Χονγκ Κονγκ ή αλλού και έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση όσους βρέθηκαν σε επαφή μαζί της.

Το τελευταίο ανθρώπινο κρούσμα της γρίπης των πτηνών είχε καταγραφεί το 2003.

Το Χονγκ Κονγκ ήταν η πρώτη χώρα που αντιμετώπισε σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας από τη γρίπη των πτηνών το 1997, με έξι νεκρούς, που έχασαν τη ζωή τους από μετάλλαξη της, σε μια εποχή που ο ιός της γρίπης των πτηνών ήταν άγνωστος.

---
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News