Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μέσα σε κλίμα νίκης η κεντρική ομιλία του υπ. Δημάρχου Αλμωπίας Π.Ζέρζη

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας και επικεφαλής του συνδυασμού “Δήμος Αλμωπίας, Ανοικτός Δήμος στον κόσμο”, Πέτρος Ζέρζης, πραγματοποίησε κεντρική ομιλία χθες, Παρασκευή 5/11/2010, στις 7:30 το απόγευμα, μπροστά στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στην Αριδαία.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας παρουσίασε το ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα του συνδυασμού, το οποίο στηρίζεται σε δύο πυλώνες, την αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη. Όπως ανέφερε: “Έχουμε όραμα για το νέο Δήμο Αλμωπίας. Ένα όραμα ανάπτυξης, δημιουργίας υποδομών, βελτίωσης της ποιότητας ζωής για ένα Δήμο ανοικτό στον κόσμο.”

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στην επίθεση λάσπης που δέχεται. Όπως είπε χαρακτηριστικά:
“Δεχόμαστε σκληρή επίθεση, όλο αυτό το διάστημα, για απραξία. Μας κατηγορούν αυτοί που δεν είχαν κάνει τίποτα.

Το 2007 παραλάβαμε ένα Δήμο σε κακή οικονομική κατάσταση. Μέσα σε τέσσερα χρόνια καταφέραμε να μειώσουμε τα χρέη του και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του, χωρίς να καταφύγουμε στην εύκολη λύση του δανεισμού και χωρίς την περικοπή υπαρκτών πόρων από τα ετήσια τεχνικά προγράμματα.

Βρήκαμε στο ΘΗΣΕΑ έργα προενταγμένα, χωρίς καμία μελετητική ωριμότητα. Εμείς, εκπονήσαμε όλες τις απαραίτητες μελέτες, εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ωριμάσαμε 100% τα έργα και υλοποιήσαμε σχεδόν όλα τα έργα του ΘΗΣΕΑ.

Δυστυχώς, κάποια από τα έτοιμα, εγκεκριμένα έργα σταμάτησαν γιατί η κεντρική κυβέρνηση ακύρωσε το ΘΗΣΕΑ στις αρχές του 2010, λόγω της οικονομικής κρίσης. Έργα έτοιμα προς δημοπράτηση, αναγκαστικά πάγωσαν.

Παρόλα αυτά, εμείς, εγκαταστήσαμε σύστημα ανακύκλωσης στο Δήμο.
Ολοκληρώσαμε όλες τις απαραίτητες μελέτες και αδειοδοτήσεις για την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών στην Αριδαία, τους Προμάχους, το Λουτράκι και τα Λουτρά.
Δρομολογήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να είμαστε σήμερα πανέτοιμοι να δημοπρατήσουμε το έργο της επέκτασης του Χ.Υ.Τ.Α. και της κατασκευής τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού.
Διασφαλίσαμε χώρο για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, με την απόκτηση της κυριότητας 15 στρεμμάτων στο χώρο του φυτωρίου.
Καταργήσαμε το δημοτικό τέλος 3 ευρώ ανά στρέμμα για τα αγροτικά ακίνητα, με στόχο να ενισχύσουμε το αγροτικό εισόδημα.
Λειτουργήσαμε την κινηματογραφική λέσχη της Αριδαίας και πάλι. Όνειρο 25ετίας έγινε πραγματικότητα.
Το τμήμα εικαστικών του Δημοτικού Ωδείου, βρήκε στέγη στο κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών, ένα ιστορικό κτήριο για την Αριδαία, το οποίο ανακαινίστηκε και απέκτησε ζωή.
Φέραμε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής σε σημείο να λειτουργήσει, πανέτοιμο, έργο που λίμναζε για 8 ολόκληρα χρόνια.
Το κολυμβητήριο, έργο εγκαταλελειμμένο στην τύχη του μετά τη λήξη της Ολυμπιάδας, από το 2004.
Καταφέραμε να το εντάξουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εξασφαλίζοντας πιστώσεις, με τις οποίες προχωρήσαμε στην κατασκευή της ανοικτής, Ολυμπιακών προδιαγραφών πισίνας, της βοηθητικής καθώς και στην κατασκευή όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Υπάρχει και η 2η εξασφαλισμένη πίστωση με την οποία θα ολοκληρωθεί το έργο το επόμενο διάστημα.”
Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας κάλεσε όλους τους πολίτες σε ενεργό συμμετοχή στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου με το σύνθημα “Σε αυτό το νέο ταξίδι, είμαστε όλοι μαζί”.
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των μελών του συνδυασμού που ανέβηκαν όλοι στην εξέδρα με τον αέρα των νικητών, αποσπώντας τις επευφημίες και το πιο θερμό χειροκρότημα του συγκεντρωμένου πλήθους.

---
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News