Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Α.Σαμαράς: Έριξε τους τόνους ήταν ενωτικός & κέρδισε... (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα από τους βουλευτές του ο Αντώνης Σαμαράς βγήκε ακόμη πιο ισχυρός από την συνεδρίαση της Κ.Ο.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του δεν αναλώθηκε στα εσωκομματικά και το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ήταν ιδιαιτέρως ενωτικός και απέφυγε τους «εμπρηστικούς» χαρακτηρισμούς τύπου αποστασία.

Στην δευτερολογία του Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε την τακτική των ήπιων τόνων.

«Αν υπάρχει ιδεολογικό ή συνειδησιακό ζήτημα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όμως , την κρίση της προσωπικής του στρατηγικής δεν θα την κάνει κανείς κρίση της παράταξης»

Επιπλέον έκανε λόγο για κρίση ηγεσίας στην ΕΕ, ενώ με αφορμή προτάσεις των κ.κ. Σταμάτη και Νικολόπουλου για ανοικτές πόρτες στο κόμμα, τόνισε ότι «η πόρτα μου είναι ανοικτή και είναι εχθρός μου, όποιος δεν ανοίγει πόρτες».

Για τις Εξεταστικές επιτροπές ήταν κατηγορηματικός:

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί την παράταξη. Θα είμαστε απέναντι σταθερά». Μετά το τέλος της συνεδρίασης μιλώντας με δημοσιογράφους ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για άριστο, ενωτικό και φιλικό κλίμα. «Καμία σχέση με αυτά τα οποία μας είχατε προετοιμάσει. Όλοι μαζί, μια γροθιά, να αντιδράσουμε στην πολιτική που κάνει κακό στον τόπο»

«Η Συμμαχία των πρόθυμων...»

Πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στη "συμμαχία των προθύμων" από τον Αν. Σαμαρά. "Στη ΝΔ δεν χωρούν λιπόψυχοι και λαθρεπιβάτες" διαμηνύει στους βουλευτές του.

"Σε αυτό το καράβι που λέγεται Ελλάδα είμαστε όλοι επιβάτες. Η πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία που επιβλήθηκε από το Μνημόνιο οδηγήθηκε σε αδιέξοδο" είπε ξεκινώντας την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα.



"Έπεσε έξω σε όλα, έσοδα, πληθωρισμό, ανεργία. Έπεσε έξω ακριβώς για τους λόγους που είχαμε πει. Εμείς μελετήσαμε το Μνημόνιο. Δεν βιαστήκαμε" είπε ο κ. Σαμαράς αφήνοντας αιχμές για "όσους το ψήφισαν χωρίς να το έχουν διαβάσει πρώτα".

"Η πολιτική που υιοθετήθηκε από τον περασμένο Μάιο βάζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ελλειμμάτων. Η ύφεση θα απορροφήσει τις θυσίες του ελληνικού λαού" είπε ο κ. Σαμαράς και επικαλέστηκε τον Ξενοφώντα Ζολώτα: Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αύξησε τους φορολογικούς συντελεστές ενισχύοντας έτσι το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. "Αν η μείωση των συντάξεων ήταν η πιο κοινωνικά άδικη απόφαση της κυβέρνησης, η αύξηση των φορολογικών συντάξεων ήταν η πιο μοιραία" τόνισε χαρακτηριστικά.

"Μας έχουν δικαιώσει οι διεθνείς αγορές για τις διαπιστώσεις μας" είπε ο κ. Σαμαράς και επανέλαβε ότι είναι ουσιαστικά αδύνατον να ανταποκριθεί η χώρα μας στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της. "Ο φάυλος κύκλος ύφεσης και ελλειμμάτων θα αυτοδιαιωνίζεται για πάντα" σημείωσε και πρόσθεσε:

"Αυτά τα λέγαμε μόνο εμείς και τότε κάποιοι μας επέκριναν. Σήμερα αυτές τις διαπιστώσεις τις κάνουν και υπουργοί της κυβέρνησης. Ακόμα και με τα λόγια τα δικά μας. Ακόμα και αρθρογράφοι του φιλοκυβερνητικού τύπου. Γι' αυτό και σήμερα εμφανίζονται υπουργοί να κάνουν για πρώτη φορά διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο".

"Μικρά ασήμαντα και προσωπικά"...

"Κάποιοι σπεύδουν να δώσουν δεκανίκι στο ΠΑΣΟΚ, να ενισχύουν τη συμμαχία των προθύμων" τόνισε και σημείωσε: "Κανείς δεν θέλει συναίνεση στο ναυάγιο. Πάρτε το τιμόνι αλλιώς γιατί δεν αντέχουμε, αυτό λένε οι πολίτες"

"Δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει γύρω τους όσοι κάνουν νέο κόμμα για να στηρίξουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης. Εμείς δεν θα πέσουμε στην παγίδα της εσωστρέφειας. Η πατρίδα δεν μας επιτρέπει να ασχολούμαστε με τα μικρά, τα ασήμαντα και τα προσωπικά" τόνισε ο Προεδρος της ΝΔ φωτογραφίζοντας το νέο κόμμα της κ. Μπακογιάννη.



Καμία κριτική από τους βουλευτές

Όσοι πήραν τον λόγο στην κεκλησμένων συνεδρίαση της Κ.Ο. όχι μόνο δεν άσκησαν κριτική αλλά στήριξαν τον Πρόεδρο της ΝΔ. Ακόμα και ο Κώστας Καραγκούνης που είχαν ακουστεί τις τελευταίες ημερές πάρα πολλά το μόνο που ζήτησε ήταν να συνεδριάζει ποιο συχνά η Κ.Ο.

"Μας ενώνει η αγάπη για αυτήν την παράταξη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την πληγώνει και να την συκοφαντεί" τόνισε στην ομιλία του ο Ε. Στυλιανίδης αναφερόμενος έτσι εμμέσως στην Ντ. Μπακογιάννη.

"Άνοιξα το λεξικό του Μπαμπινιώτη και στη λέξη 'αποστασία' αναφέρει ότι πρόκειται για την αποχώρηση βουλευτών από μία παράταξη προκειμένου να την αποδυναμώσουν" είπε ο Μ. Τζίμας ενώ η Μ. Κόλλια τόνισε κάλεσε τον Αν. Σαμαρά να τολμήσει γιατί όπως είπε "αν το σπίτι μας δεν μας αρέσει, δεν το καταστρέφουμε αλλά το φτιάχνουμε".

Ο Κ. Καραγκούνης υποστήριξε πως η παράταξη θα πρέπει να μείνει αυστηρά προσηλωμένη στην πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

"Είμαι γερόλυκος και όχι αρουραίος. Να σταματήσουν κάποιοι εκ των έσω να παραπληροφορούν" είπε ο Μάκης Γιακουμάτος. Η αναφορά του κ. Γιακουμάτου προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Σαμαρά. "Μάκη σε αγαπάμε όλοι. Έχουμε υποστεί όλοι μας βάναυσα χτυπήματα κατά το παρελθόν. Και αυτό αφορά και εμένα" είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Σ. Κεδίκογλου τόνισε πως η ΝΔ είναι ενωμένη και συσπειρωμένη ενώ για τους βουλευτές που βρέθηκαν εκτός κόμματος, σημείωσε πως η απόφαση ήταν δική τους. "Αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει' είπε.

Ο Γ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως "όσοι δήλωναν στρατιώτες της παράταξης και στην πρώτη τουφεκιά μας εγκατέλειψαν, δεν θα πρέπει να μας απασχολούν. Άλλωστε, όλοι μέσα και έξω από την αίθουσα ξέρουν τι συμβαίνει.


---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News