Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Αφού ο λαός ψήφισε το μνημόνιο, εσείς τώρα τι γυρεύετε;

Αυτή ήταν ουσιαστικά η απάντηση των ανθρώπων της Τρόϊκας, στην προσπάθεια των κυβερνητικών παραγόντων να φέρουν κάποιες αντιρρήσεις ή να αφήσουν να αιωρούνται κάποιες αιχμές περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου.


Αφού λοιπόν το ΠΑΣΟΚ προπαγάνδισε διεθνώς ότι οι νίκες Σγουρού, Καμίνη, Μπουτάρη και Τατούλη, ήταν επιβράβευση της ακολουθούμενης πολιτικής του μνημονίου και μάλιστα σε σημείο τέτοιο, ώστε....
να βγει και ο κ. Στρος Καν και να πανηγυρίσει για την υποτιθέμενη λαϊκή αποδοχή του μνημονίου, τώρα αυτοπαγιδεύθηκε και δεν μπορεί να αξιώσει τίποτα. Τώρα είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί κατά γράμμα τις επιταγές των διεθνών τοκογλύφων, αφού ο λαός υποτίθεται ότι επικροτεί ό,τι του επιβάλλουν.

Δεν μας ενδιαφέρει η αυτοπαγίδευση του ΠΑΣΟΚ και η αυτοδιάλυσή του, μας ενδιαφέρει όμως η ίδια η κοινωνία μας, η οποία, παρά του ότι αντέδρασε την πρώτη Κυριακή, όπου κρινόταν δημοψηφισματικά η τύχη του μνημονίου, καταψηφίζοντάς το κατά 70%, εντούτοις ο κ. Παπανδρέου αγνόησε επιδεικτικά αυτό το μήνυμα και προπαγάνδισε ως λαϊκή αποδοχή του μνημονίου την εκλογή της δεύτερης Κυριακής..

Ολόκληρο το διαδίκτυο φώναζε να μην ψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ τη δεύτερη Κυριακή, ώστε να κοπούν οριστικά τα φτερά της κυβέρνησης και να προβάλει στην Τρόϊκα την λαϊκή αντίδραση ως ασπίδα. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν έγινε.

---
ΠΗΓΗ: hassapis-peter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News