Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Υπόμνημα στη βουλή για το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών με ταξί

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : Υπόμνημα στη βουλή για το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών με ταξί 

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή υπόμνημα του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και γονέων που αφορούν στην μετακίνηση μαθητών/τριών από και προς τις σχολικές μονάδες.
Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Βουλευτής στις 22/11/2010, από τις αρχές του νέου σχολικού έτους τα ταξί που εκμισθώνονται από τη Νομαρχία και μετακινούν μαθητές/τριες ειδικών σχολείων, νηπιαγωγείων και της πρώτης τάξης του Δημοτικού, δεν εκτελούν τα δρομολόγια. Παρά τις ενέργειες που έγιναν και τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για την οικονομική διευθέτηση του ζητήματος, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται με αποτέλεσμα τα παιδιά να στερούνται της εκπαίδευσης που δικαιούνται, η οποία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρές εκπαιδευτικές ελλείψεις, ανατρέπει τον οικογενειακό, εργασιακό και οικονομικό προγραμματισμό των οικογενειών αφού πρέπει κάποιος να παραμείνει στο σπίτι για τη φύλαξη των παιδιών ή ν’ αναλάβει την καθημερινή μετακίνησή τους.
Τέλος στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης μεταφέρονται προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο προβληματισμός και η έντονη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων, οι οποίοι ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την μετακίνηση των συγκεκριμένων μαθητών.


---
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News