Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πάγκαλος: Ένστολοι και ιερείς δεν είναι παραγωγικές δραστηριότητες

Νέες "ρουκέτες" Πάγκαλου για του ένστολους, το δημόσιο και το Μνημόνιο. Το χαρακτήρισε "ευτυχία για τον τόπο". Στο στόχαστρό του και Μέσα Ενημέρωσης.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010» ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε το Μνημόνιο "ευτυχία για τον τόπο"¨.

"Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέρριψε ευθύνες σε μερίδα δημοσιογράφων και μέσων, και σε διάφορα blogs, για τη διάσταση που έδωσαν στη δήλωση του ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι παραγωγικές δραστηριότητες. Όπως εξήγησε, έκανε τη σχετική δήλωση μιλώντας για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ τα οποία, όπως είχε πει, πρέπει να προωθηθούν σε παραγωγικές δραστηριότητες. Και τότε είχε πει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι παραγωγικές δραστηριότητες.

Υποστήριξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, οι ιερείς, δεν είναι παραγωγικές δραστηριότητες με την στενή οικονομική θεωρία.

"Ένα τάνκ δεν παράγει άλλο άρμα, ο μάχιμος μπορεί να είναι ήρωας αλλά δεν παράγει υπηρεσίες με τη στενή οικονομική έννοια, ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίθετα η επισκευή ενός αεροσκάφους είναι παραγωγική δραστηριότητα" δήλωσε και πρόσθεσε: "Ένώ εγώ μιλούσα σε θεωρητικό επίπεδο κάποιοι έδωσαν επίπεδο κουτσομπολιού.

Το παράδοξο είναι πως λίγο αργότερα ο κ. Πάγκαλος αναφέθηκε σε περιστατικό με τον πατέρα του- μάχιμου αξιωματικού - ο οποίος, όπως είπε, εκδιώχθηκε για πολιτικούς λόγους- από τη Μέση Ανατολή.

Μιλώντας για τον πατέρα του είπε επίσης ότι είχε λάβει ειδικό παράσημο από τη Βρετανία για τη δράση του στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις φωτογραφίες αυτές απεικονιζόταν ο πατέρας του μαζί με έναν άλλο πολύ ψηλό, ο οποίος ήταν ο μηχανικός του και χάρις σε αυτόν ζούσε ο πατέρας του, όπως του είχε πει.

Ο κ. Πάγκαλος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρέμβει στο θέμα της μισθολογικής εξίσωσης των μηχανικών της ΠΑ με τους μάχιμους. "Πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να μην διαιρούνται σε κατηγορίες άνθρωποι με τα ίδια ιδανικά", ανέφερε χαρακτηριστικά

Επανήλθε στη δήλωσή του ότι "όλοι μαζί τα φάγαμε" λέγοντας χαρακτηριστικά: : είτε μπορούσε να αφορούσε πραγματικό φαΐ, είτε να αφορούσε το υφιστάμενο σύστημα λειτουργίας του κράτους που πρέπει να ανατραπεί, λόγω της κρίσης που ζούμε. "Το δημόσιο δεν ανήκει στους δημόσιους υπάλληλους, ανήκει στον ελληνικό λαό" πρόσθεσε.

Υπενθύμισε δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή που επισήμαναν την ανάγκη μείωσης του χρέους. Παρατήρησε δε ότι το χρέος των 350 δισ. για να δημιουργηθεί δεν προκύπτει από μία ολιγαρχία ατόμων αλλά χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα και μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

"Έχουμε μεγάλες κρατικές δαπάνες και λιγότερα έσοδα. Έχουμε λιγότερα έσοδα διότι δεν πληρώνουν φόρους όσοι πρέπει να τους πληρώνουν. Πληρώνουν μόνο τα κατώτατα εισοδήματα και οι μισθωτοί. Οι δαπάνες του κράτους αφορούν κατά 65% σε μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, κατά 20% σε τόκους χρεολυσίων και κατά 15% σε λειτουργικές δαπάνες. Έχουμε πολύ μεγάλο κράτος, πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, πολλούς φοροφυγάδες. Το κράτος στηριζόταν στο ρουσφέτι" είπε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: "Ασφαλώς δεν έχουμε όλοι ίση ευθύνη. Άλλη είναι η ευθύνη του μικρού φοροφυγά που δεν κόβει απόδειξη, άλλη του μεγάλου φοροφυγά. Άλλη η ευθύνη του πολίτη που διαπραγματεύεται την ψήφο του για μία θέση στο δημόσιο και άλλη η ευθύνη του πολιτικού που την εκμεταλλεύεται. Άλλη η ευθύνη της ιερόδουλου και άλλη η ευθύνη του μαστροπού Η κρίση που ζούμε πρέπει να οδηγήσει σε ανατροπή του υφιστάμενου συστήματος".

---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News