Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ: Μνημείο Νεότουρκων στη Θεσσαλονίκη θέλει ο Γ.Μπουτάρης

Στην ανέγερση μνημείου για την Επανάσταση των Νεότουρκων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σκοπεύει να προχωρήσει σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Γ. Μπουτάρης. «Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Σκοπός αυτών των μνημείων, όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, είναι η προσέλκυση Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη, τους οποίους μάλιστα υπολογίζει γύρω στους 300.000, προκειμένου να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. «Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγιά Σοφία και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά; Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ» τόνισε. Ενώ αναφερόμενος στον μητροπολίτη Άνθιμο ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: «Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου. Δεν μπορείς να ανακατεύεσαι σε αυτό το επίπεδο σε κοσμικά θέματα».

Αντιδράσεις

Την ίδια ώρα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης επιφυλάσσεται να σχολιάσει τις νέες τοποθετήσεις Μπουτάρη από την ερχόμενη εβδομάδα ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αναμένεται να τοποθετηθεί για το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπουτάρη έκανε λόγο για επικίνδυνες απόψεις. «Ο κ. Μπουτάρης πρέπει να αντιληφθεί και να κατανοήσει ότι ζει σε μία πόλη όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι απόγονοι Ποντίων και Μικρασιατών. Είναι αδιανόητο με τους 52.184 σταυρούς που πήρε να θέλει να δημιουργήσει μνημείο Νεότουρκων, όταν είναι γνωστό ότι οι Νεότουρκοι κατέστρεψαν Πόντιους, Μικρασιάτες και άλλες μειονότητες», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος. «Οι απόψεις του μέχρι σήμερα φαινόταν γραφικές. Τώρα αποδεικνύονται επικίνδυνες Η ρήση του Δημόκριτου αποτυπώνει τις πράξεις του: Πολλοί μολονότι κάνουν τις αισχρότερες πράξεις, βρίσκουν τα λογικότατα (περί τουρισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων) επιχειρήματα για να τις σκεπάσουν», κατέληξε.

---
Πηγή: Karfitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News