Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ώρα μηδέν για τις (πρόωρες) εκλογές - Τα σενάρια και οι κρίσιμες αποφάσεις της Κυριακής

Επιμένει στις πρόωρες εκλογές ο Γ.Παπανδρέου σε νέα συνέντευξη!

Λιγότερο από 20 ώρες έχουν μείνει για να ανοίξουν οι κάλπες και οι πολίτες θα κληθούν να λάβουν τις αποφάσεις τους, σε ένα άκρως θολό τοπίο ανάμεσα σε διλήμματα, πακέτα βόμβες, ανθελληνικά δημοσιεύματα, spreads στα ύψη και πάλι και το φάντασμα της χρεωκοπίας να σκιάζει πάλι τη χώρα.

Τόσο στην τελευταία του προεκλογική ομιλία όσο και σε σημερινή συνέντευξη στα ΝΕΑ ο πρωθυπουργός επανέλαβε το δίλημμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, λέγοντας πως οι πολίτες έχουν δίλημμα εάν θέλουν να συνεχίσουν μπροστά με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή να πάμε πίσω σε περιπέτειες.

Μάλιστα, αυτή τη φορά έκανε ένα βήμα περισσότερο ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για αντιπατριωτικές απόπειρες υπονόμευσης μπροστά στις οποίες δεν θα διστάσει να πράξει αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες εννοώντας σαφώς πως εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τότε οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος.

Το δίλημμα και η απειλή του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές τις τελευταίες ημέρες έχει εκτινάξει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με σύσσωμη την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί ότι σέρνει τη χώρα σε περιπέτειες με τις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές και για εκβιασμούς των πολιτών.

Πέρα από τους λόγους τους προφανείς που ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αποφύγει μία προσφυγή στις κάλπες, το NewsIt σας αποκαλύπτει και τους 10 λόγους που οδηγούν τον κ. Παπανδρέου σε πρόωρες εκλογές.

Πάντως, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει δημιουργήσει τριγμούς και στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τους δύο κορυφαίους υπουργούς, Εσωτερικών και Οικονομικών να εισηγούνται πρόωρες εκλογές μέχρι και τον Μάρτιο του 2011, ενώ στην αντίπερα όχθη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι άλλοι υπουργοί διαφωνούν.

Πάντως, όσο πλησιάζει η ώρα της ψήφου για τους έλληνες πολίτες φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο με το που βρίσκεται ο πήχυς των κομμάτων, με το ΠΑΣΟΚ να θεωρεί σίγουρες τουλάχιστον 4 περιφέρειες, ενώ η Νέα Δημοκρατία ποντάρει πολλά στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.


---
Πηγή: NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News