Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η Μπάρτσα κέρδισε το παιχνίδι, ο Παναθηναικός το χειροκρότημα

Με μία άνετη νίκη εναντίον του Παναθηναϊκού με 3-0, η FC Barcelona πανηγύρισε χθες την πρόκριση τη στις 16 του UEFA Champions League στην κορυφή του 4ου ομίλου, παρά την εξαιρετική κατά διαστήματα άμυνα του Παναθηναϊκού.

Μετά τη χαμένη ευκαιρία του Djibril Cisse να σκοράρει νωρίς στο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, ο Pedro Rodríguez έσπασε το 0-0 στο 27ο λεπτό του αγώνα σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν από νωρίς. Ένα ακόμη γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τον Μέσι, ο οποίος σκόραρε για δέκατο παιχνίδι στη σειρά, και άλλο ένα γκολ του Pedro, σε συνδυασμό με την ήττα 1-0 της København από τη Rubin Kazan, κατάφεραν να εξασφαλίσουν στη Μπαρτσελόνα την πρώτη θέση του ομίλου σε αυτόν το γύρο και να φέρουν τον Παναθηναϊκό στη θέση να αποχαιρετά την Ευρώπη, ανεξάρτητα με την έκβαση του ματς της 6ης αγωνιστικής.

Αναλυτικότερα, ψάχνοντας να βρουν τον τρόπο παιχνιδιού που τους ταιριάζει υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Jesualdo Ferreira, οι παίκτες της αθηναϊκής ομάδας έδειχναν ικανοποιημένοι να παρακολουθούν τις μεταξύ τους μαγευτικές πάσες των αντιπάλων και να περιμένουν για μια ευκαιρία στη μισή πλευρά του γηπέδου.

Και ήταν ο νέος αρχηγός της ομάδας, Σισέ, ο οποίος θα μπορούσε να τους βάλει μπροστά στο σκορ, έπειτα από πάσα του Χριστοδουλόπουλου, όμως ο Γάλλος διαψεύστηκε από μια έξυπνη απόκρουση του Valdés.

Ανάλογα έσωσε την εστία του Παναθηναϊκού λίγο αργότερα ο Τζόρβας, αποκρούοντας δυνατό σουτ του Adriano πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, καθώς η Μπάρτσα προσπάθησε να ανεβάσει το ρυθμό του παιχνιδιού της.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν προσπαθώντας να διασπάσουν την πολύ καλή άμυνα των πρασίνων, μέχρι τη στιγμή που ο Alves κατάφερε να περάσει τη μπάλα στον Pedro, ο οποίος επιτάχυνε για να βρει τη μπάλα στην περιοχή του πέναλτι και να νικήσει τον Τζόρβα με δεξί σουτ.

Καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν το 70% της κατοχής της μπάλας, ο Τζόρβας κλήθηκε να σώσει την εστία του δύο φορές σε διάστημα ενός λεπτού, πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, μια φόρα από τον Pedro και μία από τον Villa.

Ο τερματοφύλακας των πρασίνων συνέχισε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να απωθεί τις προσπάθειες της ομάδας της Βαρκελώνη, με έμφαση στις επιθέσεις του Adriano, ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο, αποκρούοντας με ακροβατικό τρόπο δύο ισχυρές βολές του αριστερού μπακ της Μπάρτσελόνα.

Δεν κατάφερε όμως να κάνει τίποτα για αποσοβήσει το διπλασιασμό στο προβάδισμα της Μπάρτσα, όταν δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας αγώνα, ο Iniesta πάσαρε στον Adriano, κι εκείνος στον Messi ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ του αγώνα στο 62’.

Το τέλος των φετινών ευρωπαϊκών ονείρων του Παναθηναϊκού σφραγίστηκε στο 69', μετά από πάσα του Iniesta στον κενό χώρο, την οποία ο Pedro εκμεταλλεύθηκε και με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή πραγματοποίησε το τελικό 0-3.

Στα παράξενα του αγώνα καταγράφεται μια προσωρινή διακοπή στο 79', όταν οπαδός του τριφυλλιού κατάφερε να μπει στον αγωνιστικό χώρο και κινούμενος προς τον Μέσι να του κάνει χειρονομία, λίγο πριν συλληφθεί από τους άνδρες ασφαλείας του γηπέδου.

Πάντως, η εξέδρα απτόητη έδειχνε να το διασκεδάζει τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και λίγο πριν το τέλος ανάβοντας καπνογόνα απαίτηση από τους παίκτες του συλλόγου να κατακτήσουν φέτος πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης (68' Πλεσί), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μαρίνος (46' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος, Λουίς Γκαρθία (64' Πετρόπουλος), Σισέ.

Μπαρτσελόνα (Πέπε Γκουαρδιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (71' Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Αντριάνο (76' Μάξγουελ), Μαστσεράνο, Τσάβι (71' Κεϊτά), Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.

Νωρίτερα η Ρούμπιν νίκησε την Κοπεγχάγη στο Καζάν και με πέναλτι στις καθυστερήσεις ο Νομπόα έκανε το 1-0. Έτσι η Ρουμπίν έχει το πλεονέκτημα για την 3η θέση στον όμιλο του Παναθηναϊκού, αφού έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ η Κοπεγχάγη παρέμεινε στους 7.

Η Βαθμολογία στον 4ο Όμιλο του Champions League, όπως διαμορφώθηκε μετά τους χθεσινούς αγώνες:

Μπαρτσελόνα 11
Κοπεγχάγη 7
Ρούμπιν Καζάν 6
Παναθηναϊκός 2

Στη Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός με γκολ των Πάντελιτς και Φουστέρ έκανε το 2-0 με τον Εργοτέλη στο δεύτερο ημίχρονο που είχε μείνει μετά την ακύρωση του αγώνα εξαιτίας της βροχής. Οι ερυθρόλευκοί πέρασαν αλώβητοι από την Κρήτη και απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής τρεις βαθμούς μακριά από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Champions League
Ρουμπίν-Κοπεγχάγη Σκόρ: 1-0
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα Σκόρ: 0-3
Ίντερ-Τβέντε Σκόρ: 1-0
Τότεναμ-Βέρντερ Σκόρ: 3-0
Ρέιντζερς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Σκόρ: 0-1

Σούπερ Λιγκ
Εργοτέλης-Ολυμπιακός Σκορ: 0-2


Ευρωλίγκα
Λιετούβος Ρίτας-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ Σκορ: 75-81
Ασέκο Πρόκομ Γκντίνια-Κίμκι Σκορ: 71-67
Σολέ-Μοντεπάσκι Σιένα Σκορ: 61-70
AJ Μιλάνο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας Σκορ: 69-65

---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News