Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Χριστούγεννα: Διέξοδος ή νέο αδιέξοδο;

Είναι μέσα Νοεμβρίου και η διάθεσή μας έχει πέσει κατακόρυφα. Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι οι αυτοδιοικητικές εκλογές… ε, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος για να ψυχοπλακωθεί. Όμως τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη, που ξεφυτρώνουν στις γειτονιές, έρχονται να μας θυμίσουν ότι πλησιάζουν Χριστούγεννα, «φτιάχνοντας» τη διάθεσή και το κέφι μας.

«Με όλα αυτά που γίνονται και ακούμε ότι πρόκειται να γίνουν, λόγω της οικονομικής κρίσης, η ψυχολογία είναι χάλια. Ανοίξαμε όσο πιο νωρίς μπορούσαμε, για να φτιάξουμε τη διάθεση του κόσμου. Οι πελάτες έρχονται στο στολισμένο μαγαζί με τα παιδάκια τους και αλλάζει η διάθεσή τους. Και μόνο που θα μπει κάποιος στο κατάστημα, αισθάνεται καλύτερα. Έτσι, μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, σπάει τη δυσάρεστη ρουτίνα της καθημερινότητας και αγοράζει και κάτι» λέει στο ΑΠΕ ο Δημήτρης Λουκής, ιδιοκτήτης καταστήματος χριστουγεννιάτικων ειδών στον Χολαργό και προσθέτει: «Οι άνθρωποι είναι πολύ στριμωγμένοι οικονομικά. Αν και είναι νωρίς για τα Χριστούγεννα, κινούνται πολύ πιο διστακτικά από άλλες χρονιές».

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εποχικών ειδών, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες, έριξαν σημαντικά τις τιμές σε σχέση με πέρυσι, ενώ ποιοτικά τα προϊόντα είναι ίδια.

Ενδεικτικά, το κόστος ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, ύψους 1.80 μ., ξεκινά από τα 15 ευρώ και φθάνει έως και τα 70, ανάλογα με την ποιότητα. Οι μπάλες κοστίζουν από 30 λεπτά, όσο και τα στολίδια, ενώ τα 100 λαμπάκια διατίθενται στα 3 ευρώ.

Συνολικά το κόστος για την αγορά και τον στολισμό ενός δέντρου φέτος υπολογίζεται στα 35 ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 10% σε σύγκριση με πέρυσι.

«Αν και έχουν αυξηθεί τo κόστος αγοράς και εισαγωγής και έχει ανέβει o ΦΠΑ, οι τιμές είναι καλύτερες από πέρυσι» λέει ο κ. Λουκής και καταλήγει ευχόμενος σε όλους «Καλά Χριστούγεννα».

---
Πηγή: Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News