Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Θωρακίζει τον οργανισμό από καρκίνο και έμφραγμα η ασπιρίνη

Τις ευεργετικές ιδιότητες της ασπιρίνης ως ασπίδας προστασίας από τον καρκίνο και το έμφραγμα εξήρε σε ανακοίνωση της στο συνέδριο της Βασιλικής Ακαδημίας Ιατρικής ομάδα βρετανών ακαδημαϊκών.

Οι ακαδημαϊκοί αναφέρθηκαν στα οφέλη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν πολλοί άνθρωποι μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας από την ασπιρίνη χαρακτηρίζοντας τα τεράστιας σημασίας για τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, βάσει των ερευνών η καθηµερινή λήψη 75 mg ασπιρίνης για πέντε χρόνια µειώνει τον κίνδυνο εµφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 25% και τους θανάτους από τη νόσο κατά ένα τρίτο!

Πολλοί μάλιστα επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε μερικά χρόνια η ασπιρίνη θα συνταγογραφείται από γιατρούς και αυτό δε θα αφορά μόνο καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά και ένα σύνολο άλλων παθήσεων!

Υπενθυμίζεται ότι η ασπιρίνη παρασκευάστηκε πριν από περίπου έναν αιώνα και λαµβάνεται κυρίως ως αναλγητικό,αντιπυρετικό και αντιφλεγµονώδες αλλά μελέτες και έρευνες στην πορεία των ετών έχουν καταδείξει τις πολύπλευρες ευεργετικές ιδιότητες της.

---
Πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News