Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τοποθέτηση Καρασμάνη για την ονομασία "Παραδοσιακό γιαούρτι"

ΘΕΜΑ: «Θεσμοθέτηση υποχρεωτικής χρήσης 100% φρέσκου ελληνικού γάλακτος στο προϊόν που φέρει την ονομασία παραδοσιακό γιαούρτι».

Με την υπ’ αριθ. 4737/18-01-2010 ερώτησή μου, την οποία συνυπογράφουν και άλλοι 27 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τέθηκαν προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δέκα συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι βιώνουν μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων ετών.
Ένα από τα ερωτήματα αυτά ( και συγκεκριμένα το δέκατο ) ήταν εάν σκοπεύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να θεσμοθετήσει την υποχρεωτική χρήση 100% φρέσκου ελληνικού γάλακτος στο προϊόν που φέρει την ονομασία παραδοσιακό γιαούρτι.
Επειδή η απάντηση που δόθηκε από τον τότε Υφυπουργό κύριο Καρχιμάκη ειδικά σ’ αυτό το ερώτημα ήταν ιδιαίτερα ασαφής, αφού συγκεκριμένα αναφέρει επί λέξει « όσον αφορά το παραδοσιακό γιαούρτι, η υφιστάμενη διάταξη στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών προβλέπει ήδη, ότι το παραδοσιακό γιαούρτι παράγεται αποκλειστικά από νωπό γάλα »
Επειδή γίνεται αντιληπτό ότι το ερώτημα αναφέρονταν στην υποχρεωτική χρήση ελληνικού φρέσκου γάλακτος και όχι απλά νωπού ( το οποίο μπορεί και να μην είναι ελληνικό ).
ΕΡΩΤΑΤΑΙ εκ νέου ο κύριος Υπουργός και παρακαλείται να δώσει σαφή απάντηση,
Εάν σκοπεύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να θεσμοθετήσει την υποχρεωτική χρήση 100% φρέσκου ελληνικού γάλακτος στο προϊόν που φέρει την ονομασία παραδοσιακό γιαούρτι;

Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News