Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ν.Α. Πέλλας: Χορήγηση αδειών Πλανοδίου Εμπορίου για το έτος 2011

ΘΕΜΑ: Χορήγηση αδειών Υπαιθρίου Πλανοδίου Εμπορίου για το έτος 2011.

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Έχοντας υπόψη:
1. Τις Διατάξεις του Ν.Δ. 136/46 «περί Αγορανομικού Κώδικος»όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε μεταγενέστερα.
2. Το Π.Δ.397/88 «περί Οργανισμού του Υπ. Εμπορίου ,όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε μεταγενέστερα με τα Π.Δ.236/90 &228/91».
3. Τις διατάξεις του Ν.2218/94 «Ίδρυση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τροποποίηση διατάξεις για την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια και άλλες διατάξεις.
4. Τις διατάξεις του Ν.2240/94 «συμπλήρωση διατάξεων για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις».
5. Τoν Οργανισμό Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας (ΦΕΚ B 1711/2008).
6. Τις διατάξεις του Ν.3377/2005 (άρθρο 1 παρ. 4) «Αρχές και κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς –Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης».
7. Το Π. Δ. 254/16.12.2005 ΦΕΚ 307/Α/15.2.05 «Ρύθμιση υπαιθρίου εμπορίου (πλανόδιο –στάσιμο)».
8. Το απόσπασμα Πρακτικού της με αριθμ. 28/2/07 Συνεδρίασης του Ν. Σ. της Ν. Α. Πέλλας με το οποίο μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα διαδικασίας θεμάτων Πλανοδίου Εμπορίου στην 4η Νομαρχιακή Επιτροπή της Ν. Α. Πέλλας.
9. Το από 29.11.2010 Πρακτικό της Γνωμοδοτικής Επιτροπής.
10. Το απόσπασμα 27ου Πρακτικού Συνεδρίασης της 2ης Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν. Α. Πέλλας της 9ης Δεκεμβρίου 2010 «περί εγκρίσεως του Πρακτικού Συνεδρίασης της Γνωμοδοτικής Επιτροπής».
11. Την σχετική εισήγηση του Διεύθυνσης Εμπορίου.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
1.Χορηγούμε είκοσι (20) άδειες Υπαιθρίου Πλανοδίου Εμπορίου για το έτος 2011, ως εξής:
Για μεν τις άδειες τύπου Α, οι οποίες ισχύουν για την πώληση πρωτογενών προϊόντων γης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα άνθη ),αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας ,σε όλη τη χώρα μέχρι 10 άδειες και Άδειες τύπου Β οι οποίες ισχύουν για την πώληση των λοιπών προϊόντων μέχρι 10 άδειες.
2.Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση άδειας υπαιθρίου πλανοδίου Εμπορίου υποχρεούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την 31η Ιανουαρίου έτους 2011.
3.ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ :
Δικαίωμα απόκτησης αδείας υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου έχουν τα φυσικά πρόσωπα που είναι άνεργα ,είναι κάτοικοι του Νομού Πέλλας τα δύο (2) τελευταία έτη και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις :
α) Δεν συνδέονται τα ίδια ούτε οι σύζυγοι ή τα προστατευόμενα τέκνα αυτών με οποιαδήποτε σχέση ,με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση, σχετική με το αντικείμενο της υπαίθριας δραστηριότητας αυτών,
β) το ετήσιο συνολικό εισόδημα ,δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό μισθωτών – συνταξιούχων ,που ισχύει κάθε φορά στην φορολογία εισοδήματος ( α΄ κλίμακα της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/94).Η προϋπόθεση του ατομικού εισοδήματος δεν ισχύει για την περίπτωση των γονέων με τρία (3) τέκνα και των πολυτέκνων, η ιδιότητα των οποίων αποδεικνύεται με την προσκόμιση σχετικών βεβαιώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (Δήμων –Κοινοτήτων ) ή της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.
4.Η απόφαση αυτή να τοιχοκολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Διοικητηρίου, με μέριμνά του .

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ Π.Δ 1. Υπουργείο Ανάπτυξης
Γεν. Γραμ. Εμπορίου
Δ/νση Τιμών Τροφ.-Ποτών
2. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Γενική Δ/νση Περιφέρειας
Τ. Οικονομίδη 1 & Κ. Ρουσίδη 11
Τ.Κ 54110 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
3. Σε μας
4. Αναρτάται στο Διαδύκτιο

Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News