Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Στους 28 οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Ευρώπη

Από βαριά κακοκαιρία πλήττεται η Βόρεια Ευρώπη, καθώς σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις και πολικό ψύχος, ενώ για το σαββατοκύριακο αναμένεται ακόμη πιο μεγάλη παγωνιά.

Μέχρι στιγμής 28 άτομα εικάζεται ότι έχουν χάσει την ζωή τους από το κρύο ή από περιστατικά που σχετίζονται με τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Χιλιάδες άνθρωποι αποκλείστηκαν αφού αυτοκινητόδρομοι, σιδηροδρομικό δίκτυο και αεροδρόμια έκλεισαν από το χιόνι και τον πάγο.

Στα Βαλκάνια, οι έντονες βροχοπτώσεις εξανάγκασαν περισσότερα από 1.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στην Πολωνία, η θερμοκρασία έφτασε στους -33C! μέσα σε λίγες ημέρες. Η αστυνομία της χώρας δηλώνει πως 18 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από τις θερμοκρασίες πολικού ψύχους, οι περισσότεροι άστεγοι που έπιναν αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τρεις θανάτους στη Μόσχα, ενώ δύο νεκροί ανακοινώθηκαν στη Γερμανία. Μεταξύ αυτών ήταν κι ένας 73χρονος στην Κάτω Σαξονία, ο οποίος παρασύρθηκε από τρένο ενώ καθάριζε το χιόνι για να διασχίσει τις γραμμές.

Χιλιάδες επιβάτες των αμαξοστοιχιών αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στα τρένα καθώς ολόκληρο το γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο αποκλείστηκε από την έντονη χιονόπτωση.

Οι Αρχές στο Βερολίνο ζήτησαν από υπόγειους σταθμούς, μαγειρεία και λεωφορεία με θέρμανση να παραμείνουν ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια της νύχτας ώστε οι άστεγοι να βρίσκουν καταφύγιο.

Μεγάλη αναστάτωση υπήρξε με τις ακυρώσεις διεθνών πτήσεων καθώς μεγάλα αεροδρόμια αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω κακοκαιρίας.

Σημαντικές καθυστερήσεις αναφέρθηκαν στο Heathrow στην Αγγλία, στο Charles de Gaulle στο Παρίσι, στο Schiphol του Άμστερνταμ, στο Tegel του Βερολίνου και στο Ντίσελντορφ.

Το Gatwick στο Λονδίνο επαναλειτούργησε σήμερα το πρωί ύστερα από δύο μέρες, αλλά οι επιβάτες δέχτηκαν προειδοποιήσεις ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Τα αεροδρόμια της πόλης του Λονδίνου και του Εδιμβούργου στη Σκοτία επίσης παρέμειναν κλειστά.

Η Eurostar δήλωσε πως μειωμένες υπηρεσίες θα παρασχεθούν μέχρι την Κυριακή, ενώ εισιτήρια θα είναι πλέον διαθέσιμα από τη Δευτέρα.

Σε άλλες χώρες, η Δανία ενεργοποίησε τις στρατιωτικές της δυνάμεις για να ανοίξει τους δρόμους για οχήματα άμεσης ανάγκης. Στη Βρετανό και τη Νορμανδία εκατοντάδες οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους από τη χιονόπτωση. Στο Βέλγιο, ιδιαίτερο πλήγμα δέχτηκε η Φλάνδρα, όπου αναφέρθηκε κυκλοφοριακό χάος σε απόσταση 650 χιλιομέτρων.

Τα ψυχρά ρεύματα που κατεβαίνουν από τη Σιβηρία προκάλεσαν αυτό το απίστευτο κύμα κακοκαιρίας στη Βόρεια Ευρώπη. Οι θερμοκρασίες είναι κάτω 5-10C από το κανονικό για την εποχή σε αρκετές μεγάλες πόλεις.

Στο μεταξύ, στην Αλβανία, τη Βοσνία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες και περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το σπίτι τους, ενώ πολλές πόλεις κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News