Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

«Προίκα» 4 δισ. ευρώ στον «Καλλικράτη» για έργα

Με γερή «προίκα» ύψους 4 δισ. ευρώ ενισχύεται ο «Καλλικράτης», προκειµένου να υλοποιηθούν στο διάστηµα 2011-2015 έργα στους νέους δήµους και περιφέρειες. Το προεδρικό διάταγµα, που περιλαµβάνει όλες τις λεπτοµέρειες και τις διαδικασίες χρηµατοδότησης µέσω του ειδικού αναπτυξιακού προγράµµατος «ΕΛΛΑ∆Α» –όπως ονοµάζεται – δόθηκε χθες για διαβούλευση. Μέσω του προγράµµατος θα δοθεί έµφασησε έργα υποδοµών όπως ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρισης αποβλήτων ή οδικών υποδοµών, σε δράσεις δηµιουργίας θέσεων εργασίας, αλλά και στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης – π.χ. δηµιουργία e-ΚΕΠ.

Στο µεταξύ, επιταχύνονται οι διαδικασίεςπροκειµένουη3η Ιανουαρίου 2011 να βρει πλήρως οργανωµένους τους δήµους και τις περιφέρειες. «Μπορεί να είµαστε στο κόκκινο, να τρέχουµε µέρα-νύχτα, αλλά όλες οι απαιτούµενες ενέργειες προχωράνε χωρίς να έχουν δηµιουργηθεί µη αντιµετωπίσιµα προβλήµατα», σηµείωναν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, τοοποίο αγωνίζεται ώστε να προβλεφθεί κάθε λεπτοµέρεια.

Πηγή: tanea.gr

---
ΣΧΟΛΙΟ ARIDAIA NEWS: Άραγε ο δικός μας δήμος Αλμωπίας θα καταφέρει να διεκδικήσει αυτά που του αναλογούν ή απλά θα φυτοζωεί; Η απάντηση θα δοθεί προσεχώς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News