Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

6 Δεκεμβρίου 2010: Επέτειος δολοφονίας Αλέξη Γρηγορόπουλο

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008: Δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον 37χρονο ειδικό φρουρό, αστυνομικό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο αστυνομικός Ε. Κορκονέας, έπειτα από κάποιο διαπληκτισμό, επέστρεψε πεζός, πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλο, στα Εξάρχεια. Ήταν η αρχή μιας γενικευμένης νεολαιίστικης έκρηξης που σημάδεψε για πάντα την ελληνική κοινωνία. Το ίδιο βράδυ ξεσπούν σποραδικά, στο κέντρο της Αθήνας, βίαιες αντιδράσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, που αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, επιχείρησε να παρέμβει πυροσβεστικά. Καταδικάζει το γεγονός και τονίζει ότι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Λίγο αργότερα, υπέβαλε (μαζί με τον υφυπουργό Π. Χηνοφώτη) την παραίτησή του που δεν είχε γίνει δεκτή. Η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν να τα έχουν χαμένα.



Οι μέρες που ακολουθούν είναι τραγικές, η οργή όχι μόνο των νέων αλλά και όλων των ανθρώπων δεν περιγράφεται. Σε όλη την χώρα πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια οργής και απογοήτευσης. Όπου η συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών ήταν «λάδι στη φωτιά».

«Για νεολαία των αδιεξόδων στα οποία την οδήγησε ένα κράτος εχθρός των ελπίδων και των ονείρων της», μιλά στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου, δικαιολογώντας την εξέγερση. Κάνει αναφορά στο σύνθημα «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες», λέγοντας: «Έχουν δίκιο. Ήρθε η ώρα γι’ αυτούς. Ήρθε η ώρα για όλους μας, να αναλάβουμε την ευθύνη των αλλαγών στη χώρα. Είχα πει στον Καραμανλή ότι θα μας πάρουν με τις πέτρες, αλλά δεν με άκουσε», συμπλήρωσε με νόημα.

Ο ξένος Τύπος επιτίθεται στον Καραμανλή για τον χειρισμό των γεγονότων. Οι «Times» αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. ξέμεινε από δακρυγόνα!

Δύο χρόνια μετά ήρθε η στιγμή της καταδίκασης των δολοφόνων.


---
Πηγή: newsnstyle.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News