Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

«Να συνεχίσει η αυτοτελής λειτουργία των Νοσοκομείων του Νομού Πέλλας»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Υγείας και Άθλησης
ΘΕΜΑ: «Να συνεχίσει η αυτοτελής λειτουργία των Νοσοκομείων του Νομού μας».

Όπως είναι γνωστό, στο Ν. Πέλλας λειτουργούν το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας (για το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Ν. Δ. η επέκτασή του με την κατασκευή νέου τριώροφου κτιρίου) και το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών, το οποίο λόγω της γεωγραφικής του θέσης εξυπηρετεί αποδεδειγμένα όχι μόνο την πολυπληθή επαρχία Γιαννιτσών, αλλά και κατοίκους των γειτονικών Νομών (Ημαθίας, Κιλκίς, Θεσ/νικης), έχοντας μάλιστα προταθεί να γίνει και Πανεπιστημιακό.
Επειδή για τους λόγους αυτούς είναι επιβεβλημένη η συνέχιση της αυτοτελούς λειτουργίας και των δύο Νοσοκομείων του Νομού.
Επειδή η προηγούμενη Υπουργός Υγείας, κυρία Ξενογιαννακοπούλου, απάντησε στην υπ’ αριθ. 12824/9-7-2010 ερώτησή μου σχετικά με το μέλλον των δύο Νοσοκομείων αναφέροντας επί λέξει: «Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της 3ης ΥΠΕ δεν προβλέπεται συγχώνευση των δύο Νοσοκομείων του Ν. Πέλλας, ούτε υπάρχει οποιαδήποτε παρόμοια πρόθεση. Αντίθετα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σειρά ενεργειών, τόσο από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και από πλευράς στελέχωσης με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό».
Επειδή όμως, παρά την απάντηση αυτή, τον τελευταίο καιρό έχουν φουντώσει τα σενάρια (υπάρχουν αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου), σύμφωνα με τα οποία πιθανολογείται συγχώνευση των Νοσοκομείων του Νομού, με ενιαία διοίκηση και αφαίρεση τμημάτων από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ εκ νέου ο κύριος Υπουργός,
Εάν εγγυάται την αυτοτελή λειτουργία και των δύο Νοσοκομείων του Νομού, προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στους χιλιάδες κατοίκους της Πέλλας και των προαναφερθέντων γειτονικών Νομών;

Ο Ερωτών,
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News