Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Προειδοποίηση για μη εφαρμογή των μέτρων προστασίας των όρνιθων

Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων - GAWF δηλώνει για μία ακόμη φορά την απογόητευσή του, διότι η υπεύθυνη αρχή του ΥΠΑΑΤ έχει αποτύχει στο να εφαρμόσει σχετικό νόμο για την προστασία των κτηνοτροφικών ζώων.

Η Κοινοτική Οδηγία 2007/43/CE διατυπώνει τους κανονισμούς σχετικά με την προστασία των ορνίθων για κρέας και στοχεύει στη μείωση της εκτροφής τους στις ασφυκτικές συνθήκες υπερπληθυσμού, που ισχύει σήμερα. Η ίδια οδηγία επίσης ορίζει και άλλα μέτρα σχετικά με την προστασία των συγκεκριμένων ζώων όπως ο φωτισμός, η στρωμνή, η τροφή και ο εξαερισμός των χώρων. Επιπλέον, τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να ορίζουν τις ποινές για τις κτηνοτροφικές μονάδες που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα όμως έχει αποτύχει να εφαρμόσει κάποιον νόμο προστασίας των ζώων.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έστειλε επίσημο γράμμα προειδοποίησης στην Ελλάδα για την αποτυχία της να εισαγάγει εθνικά μέτρα σχετικά με την προστασία των κοτόπουλων για κρέας. Έχει δοθεί παρ’ όλα αυτά μια δίμηνη διορία για να απαντήσουν οι αρμόδιοι στο τι μέτρα έχουν πάρει για την εισαγωγή της Οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News