Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στραγγάλισε το παιδί της για να παίζει στο ίντερνετ

Εθισμένη στα ηλεκτρονικά παιχνίδια η παιδοκτόνος
«Μάνα» έπνιξε με τα χέρια της τον τρίχρονο γιο της, γιατί το επίμονο κλάμα του, της αποσπούσε την προσοχή από τα παιχνίδια που έπαιζε στο ίντερνετ!


Το πρωινό του φόνου, η 27χρονη δράστης από τη Νότια Κορέα, έπαιζε επί τέσσερις τουλάχιστον ώρες online παιχνίδια, ενώ καθημερινά υπολογίζεται πως σπαταλούσε δέκα και πλέον ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.
Η αστυνομία την περιέγραψε ως «ναρκομανή» των παιχνιδιών στο διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων, έπαιζε τράπουλα και ένα παιχνίδι για την ανατροφή εικονικών ζώων…

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, δύο εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες είναι εθισμένοι στο ίντερνετ και τα βιντεοπαιγνίδια, σε πληθυσμό 50 εκατομμυρίων. Τον επόμενο χρόνο προτίθεται μάλιστα να ξεκινήσει μία εκστρατεία κατά του εθισμού, η οποία θα περιλαμβάνει την παροχή λογισμικού που θα επιτρέπει στα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο να περιορίζουν τον χρόνο που περνούν στο Ιντερνετ.

Τον Μάιο 2010, ένας άνδρας είχε καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκισης, αφού άφησε μαζί με τη γυναίκα του, να πεθάνει από την πείνα το μωρό τους ηλικίας τριών μηνών, διότι ήταν πολύ απασχολημένοι με την ανατροφή του εικονικού μωρού τους στο ίντερνετ.


---
Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News