Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

«Δυναμική απάντηση στα μέτρα του μνημονίου» από την Έδεσσα

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου μέλη της Πρωτοβουλίας Γυναικών σε Δράση και πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής έδωσαν δυναμικό παρόν στην πλατεία Τημενιδών στην Έδεσσα. Ακολούθησε πορεία η οποία κατευθύνθηκε στο Νομαρχία όπου και δόθηκε ψήφισμα στο Νομάρχη Πέλλας.
Στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας, Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπ/σης Έδεσσας, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Έδεσσας, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Οδοντιατρικός Σύλλογος Πέλλας, Σύλλογος Εφοριακών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας – Πιερίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας, η Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση, αγρότες και πολίτες.
Η απεργιακή κινητοποίηση απέδειξε ότι όταν οι πολίτες είναι ενωμένοι, μακριά από κόμματα, μπορούν να πετύχουν πολλά. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο δυνατά.

Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση..
Πρωτοβάθμια σωματεία

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΕΔΕΣΣΑ 15 / 12 / 2010

Η προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό του ΔΝΤ και της ΕΕ, αποτελεί την επίσημη παράδοση της τύχης όλων των εργαζομένων, του μέλλοντος μας και το μέλλοντος των παιδιών μας, σε ένα απρόσωπο, μη εκλεγμένο, διεθνές διευθυντικό κέντρο, καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και πολιτικής. Όσοι επί δεκαετίες έκαναν πάρτι κερδοσκοπίας στην πλάτη των εργαζομένων, έτυχαν απόλυτης φορολογικής ασυλίας και οδήγησαν στην υπερχρέωση των νοικοκυριών στις τράπεζες, μας κουνούν τώρα επιδεικτικά το δάχτυλο, ζητώντας νέες θυσίες, χωρίς τέλος, για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Επενδύουν στο φόβο και τη σύγχυση, και με τη βοήθεια των στημένων ΜΜΕ, προσπαθούν να μας κάνουν να νοιώθουμε συνένοχοι στην αποτυχία τους.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς για τη δική τους χρεοκοπία. Χρεοκοπημένο είναι το σύστημά τους και όχι όλοι εμείς, που μας ζητάνε να θυσιάσουμε τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, τις δουλειές μας και τις ζωές μας.
Δεν έχουμε αυταπάτες. Η συλλογική μας δράση είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να επιβάλλει την αποτροπή του μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΝΤ
• ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.
• ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
• ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ
• ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
• ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ!
ΟΧΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News