Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Περισσότερα τα επαγγέλματα που ανοίγουν - Στο επόμενο υπουργικό "κλειδώνουν"

- Μέσα στις γιορτές θα ανακοινωθούν τα κλειστά επαγγέλματα που ανοίγουν
- Πέραν των μέχρι τώρα γνωστών, θα περιλαμβάνονται και δεκάδες άλλα που θεωρούνταν "ρυθμισμένα"
- Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, ταξί, κομμωτήρια, βρεφονηπιοκόμοι κ.α.

Μέσα στις γιορτές θα ανακοινωθούν τα κλειστά επαγγέλματα που ανοίγουν με βάση τις προβλέψεις του Μνημονίου. Πέραν των γνωστών – νομικοί, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και ορκωτοί λογιστές – θα περιλαμβάνονται και δεκάδες άλλα επαγγέλματα που μέχρι τώρα θεωρούνταν “ρυθμισμένα”.

Μεταξύ αυτών σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, θα περιλαμβάνονται αρτοποιοί, κομμωτές, κτηματομεσίτες, ξεναγοί κ.α.

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα παρουσιαστεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο και η λίστα με αυτά μεγαλώνει όσο πλησιάζει η ημέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εξετάζεται το ενδεχόμενο πέρα από όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο, να μπορούν οι υπουργοί να βλέπουν ένα προς ένα τα επαγγέλματα που βρίσκονται στις αρμοδιότητές τους.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται για παράδειγμα τα ταξί, τα φορτηγά, τα αρτοποιεία, οι κτηματομεσίτες, οι ηλεκτρολόγοι, οι ξεναγοί, οι κομμωτές, οι αισθητικοί, οι βρεφονηπιοκόμοι, εργοθεραπευτές κ.α. Επίσης, στα υπό εξέταση για άνοιγμα είναι ορισμένα επαγγέλματα του τουριστικού κλάδου και του εμπορίου.

Το Μνημόνιο προβλέπει ότι ο κάθε υπουργός – πέραν του νομοσχεδίου σκούπα – θα μπορεί με ΠΔ ή υπουργική απόφαση να αποφασίζει τις αλλαγές.

Η χρονική στιγμή των ανακοινώσεων θεωρείται “βολική” καθώς μέσα στις γιορτές η κυβέρνηση υπολογίζει σε μικρότερες αντιδράσεις. Από την άλλη πλευρά με τις ρυθμίσεις επηρεάζονται κλάδοι με μεγαλύτερη συνδικαλιστική ισχύ και ερείσματα στην κυβέρνηση, πράγμα που προκαλεί ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο.

---
Πηγή: NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News