Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Οπλοστάσιο έκρυβαν οι γιάφκες (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλάσνικοφ, πιστόλια, αυτόματα και εκρηκτικά έχουν βρεθεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο γκαράζ της οδού Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, ενώ στο διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά οι αστυνομικοί έχουν δει με τις μικροκάμερες πολλά πιστόλια και χειροβομβίδες.

Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής τρία υποπολυβόλα εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, επτά πιστόλια (Glock, CZ, BAIKAL), τρία πολεμικά ντουφέκια καλάσνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO εργοστασιακό, τέσσερις χειροβομβίδες, και 200 γραμ εκρηκτική ύλης TNT.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι πρόκειται για τις δύο βασικές γιάφκες της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε.



Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για την Σέχτα Επαναστατών καθώς σε αυτή παραπέμπει το είδος του οπλισμού που έχει βρεθεί. Οι βαλλιστικές εξετάσεις θα αργήσουν καθότι η έρευνα προχωρεί πολύ αργά και προσεκτικά, οπότε δεν μπορούν να παραληφθούν ακόμα τα όπλα από τους χώρους.

Οι συλλήψεις μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τις επτά, ενώ συνεχίζονται οι προσαγωγές υπόπτων. Σημειώνεται ότι τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής την ώρα που έβγαιναν από το κτήριο και πάνω τους είχαν ένα σακίδιο με όπλα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ετοίμαζαν δολοφονικό κτύπημα που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν αυτές τις ημέρες ενόψει της επετείου των δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τα όπλα αυτά μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Το διαμέρισμα στον Πειραιά είχαν ενοικιάσει πριν από ένα χρόνο δύο νεαροί, που εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Κύπρο και προπλήρωσαν ενοίκια και κοινόχρηστα πολλών μηνών.

Στο Αγρίνιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης, το οποίο είναι νοικιασμένο σε φοιτητή και βρέθηκε οπλισμός.

Επιπλέον, στην Καλλιθέα, σε διαμέρισμα, όπου επίσης πραγματοποιήθηκε έφοδος, βρέθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και πληθώρα χειροβομβίδων, μικροκάμερες αλλά και πολλές σημειώσεις που θα βοηθήσουν την αστυνομία στις έρευνές της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,

Στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται το πόρισμα της βαλλιστικής.


---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News