Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σε Αριδαία, Γιαννιτσά & Έδεσσα η κινητή μονάδα πρόληψης του Θεαγένειου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Θ. ΤΖΑΚΡΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!

Από την Αριδαία ξεκίνησε την επίσκεψή της στο Ν. Πέλλας η κινητή μονάδα πρόληψης του Θεαγένειου αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά από πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη και σε συνεργασία με τον Διοικητή του Θεαγένειου Νοσοκομείου κ. Α. Μουσιώνη και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών και του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, πραγματοποιώντας προληπτικούς ελέγχους (μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ) σε γυναίκες που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον.

Η μονάδα βρέθηκε στην Αριδαία στο χώρο του Κέντρου Υγείας την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή στην Έδεσσα στο χώρο του Νοσοκομείου. Την επόμενη Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου η μονάδα θα ξαναεπισκεφθεί την Έδεσσα, ενώ το Σαββατοκύριακο 18-19 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στα Γιαννιτσά.

Τη μονάδα επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αριδαίας η Υφυπουργός Εσωτερικών κα Θ. Τζάκρη και ο Πρόεδρος του Θεαγένειου κ. Α. Μουσιώνης και συνομίλησαν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και με τις γυναίκες που υποβάλλονταν στους προληπτικούς ελέγχους.
Η κα Τζάκρη κατά την επίσκεψή της δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, εκπληρώνοντας στο ελάχιστο το χρέος της Πολιτείας προς τους πολίτες. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, που κινητοποίησε μια σημαντική μονάδα της υγείας για τον τόπο μας και ενεργοποίησε επίσης μια σημαντική κοινωνική ομάδα της περιοχής μας, χαιρόμαστε ειλικρινά γιατί πάνω από όλα μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι στον κόσμο που μας χρειάζεται. Η προληπτική ιατρική, ειδικά στις απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές, φαντάζει κάτι σαν πολυτέλεια, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία για τον άνθρωπο. Τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουμε αυτή την ωραία προσπάθεια και σε άλλα μέρη του νομού Πέλλας θέλοντας να πιστεύω ότι όλοι μαζί προσφέρουμε κάτι πολύ σημαντικό στον κόσμο της ελληνικής περιφέρειας. Είναι χρέος για εμάς και δικαίωμα για τους πολίτες».

Η μονάδα αποφασίστηκε να επισκεφθεί ξανά την Αριδαία για 4 ημέρες μεταξύ 14-17 Ιανουαρίου 2011, ώστε να εξεταστούν όλες οι γυναίκες που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον, αλλά και να δημιουργηθεί ένα ελάχιστο απαιτούμενο στατιστικό δείγμα ικανό να καταγράψει τις τάσεις στον πληθυσμό της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News