Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

"Καυτή" απεργιακή εβδομάδα

Με κυρίαρχη την 24ωρη απεργία της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, η εβδομάδα που αρχίζει χαρακτηρίζεται ως απεργιακή καθώς θα έχουμε κινητοποιήσεις όλες τις ημέρες σε διάφορους κλάδους.

Το απεργιακό πρόγραμμα:

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντιδρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο, ξεκινώντας τις κινητοποιήσεις τους με τη σημερινή στάση εργασίας 10:00-16:00, ενώ προχωρούν σε μπαράζ απεργιών από αύριο Δευτέρα 13/12, σε μία εβδομάδα που αναμένεται ιδιαίτερα "θερμή".

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντιδρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο και ξεκινούν με στάσεις εργασίας 10.00 έως 16.00 την Κυριακή και 11.00 έως 17.00 τη Δευτέρα, ενω την Τρίτη κατέρχονται σε 24ωρη απεργία. Τα σωματεία των εργαζομένων θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη εβδομάδα και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ με τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) την Τρίτη και 24ωρες απεργίες την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Την Τρίτη οπότε και ψηφίζεται το νομοσχέδιο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ενώ την Τετάρτη είναι η 24ωρη γενική απεργία στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14 και 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση την Τρίτη 14/12, 1.00 μ.μ., στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 15/12, 11.00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως.

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 15/12, την Παρασκευή 17/12 και το Σάββατο 18/12 προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News