Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ε. Βενιζέλος: Δεν θέλουμε βουλευτές χειροκροτητές

Αποστάσεις από τα περί αναξιόπιστου προϋπολογισμού της Β. Παπανδρέου κρατά ο Ε. Βενιζέλος. «Δεν ανησυχώ για την κυβερνητική συνοχή» τονίζει.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον realfm 97.8 και τον Ν. Χατζηνικολάου, ο υπουργός Άμυνας πήρε σαφείς αποστάσεις από τον χαρακτηρισμό «αναξιόπιστο» που χρησιμοποίησε για τον προϋπολογισμό η Β. Παπανδρέου, αναγνώρισε ωστόσο ότι «η κατάσταση δεν είναι ειδυλλιακή» και πως «είναι εύκολο να παίρνεις αποφάσεις αλλά δύσκολο να τις υλοποιείς αποσπώντας και την αγάπη της κοινωνίας».

«Δεν υπάρχει πρόβλημα συνοχής στην κοινοβουλευτική ομάδα ούτε και θέμα κυβερνητικής σταθερότητας” είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Κανείς, ούτε ο πρωθυπουργός, δεν θέλει βουλευτές χειροκροτητές αλλά θαρραλέους που με συνείδηση της κατάστασης θα στηρίζουν την κυβέρνηση».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων:

Για τα περί αναξιόπιστου προϋπολογισμού: Να το εξηγήσει εκείνος που το είπε. Θα πρέπει να παρακολουθείται η υλοποίησή του ανά δεκαπέντε μέρες για να προλαβαίνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Για την κυβέρνηση: Δεν είναι μία συμβατική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Αλλά κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Πρέπει να απαντάμε στις αγωνίες και στα ερωτήματα των πολιτών εάν οι θυσίες θα οδηγήσουν σε έξοδο από το τούνελ.

Για την συναίνεση: Χωρίς τις παραγωγικές δυνάμεις, την αντιπολίτευση, τα μέσα ενημέρωση και τους διανοούμενους δεν μπορεί από μόνη της μία κυβέρνηση να τα καταφέρει. Θέλουμε βοήθεια. Οι άλλοι τι είναι θεατές; Ο χρόνος έχει συμπυκνωθεί. Όταν υπάρχει πίεση και νευρικότητα είναι λογικό να γίνονται λάθη.

Για το Μνημόνιο: Δεν είναι ιδεώδες. Εάν ζητούσαμε 180 ψήφους την περασμένη Άνοιξη τι θα έκανε ο κ. Σαμαράς; Εάν δεν το ψήφιζε δεν θα μπορούσε να σταθεί πουθενά.

Για την πτώχευση και τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή: Δεν υπάρχει ελεγχόμενη ή μη πτώχευση. Είναι αδιανόητο να πτωχεύσει μία από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου όπως είναι η Ελλάδα. Τραγικές ανοησίες ή παρεξηγήσεις τα περί επιστροφής στη δραχμή. Οι συνέπειες για το εισόδημα και την περιουσία των ελλήνων θα ήταν δραματικές.

Για την Ε.Ε.: Δεν μπορεί να καθοδηγήσει καμία εξέλιξη. Είναι ένας οικονομικός γίγαντας χωρίς πολιτική ουσία. Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας και αυτό αφορά τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για την επίθεση στον Κ. Χατζηδάκη: Αλίμονο εάν η σκέψη ότι δεν έχουν τιμωρηθεί κάποιοι νομιμοποιεί αυτή τη φασιστική νοοτροπία.

Για το υποβρύχιο Παπανικολής: Με δάκρυα στα μάτια επέστρεψε ο κυβερνήτης και το πλήρωμά του. Μίλησα για εκβιασμούς και αυτοί που έπρεπε το πήραν το μήνυμα. Έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε τη σειρά μας στη γραμμή παραγωγής των υποβρυχίων σε άλλες χώρες έναντι ανταλλαγμάτων.


---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News