Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ… χαμηλού βαρομετρικού!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την απροσδόκητη ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Μπριζ και για την κακή εικόνα της ομάδας. Στο…καθαριστήριο ξέχασε ο ΠΑΟΚ το ευρωπαϊκό του κουστούμι και απέτυχε το βράδυ της Πέμπτης να κερδίσει στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ.

Ο «Δικέφαλος» υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με τους βέλγους που εμφανίσθηκαν στην Θεσσαλονίκη χωρίς πολλά βασικά τους ατού κατάφεραν όμως να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας αποδεικνύοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο απλό απ΄ όσο νομίζουμε.

Η τραγική ειρωνεία για τον ΠΑΟΚ είναι ότι η Κλαμπ Μπριζ κατάφερε να του «κόψει» 4 βαθμούς. Δυο στο Βέλγιο και δυο στην Τούμπα. Αν ο «Δικέφαλος» είχε κερδίσει τα δυο παιχνίδια – μπορούσε άνετα να το πετύχει με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων – θα είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και θα μετέτρεπε το παιχνίδι με την Διναμό στο Ζάγκρεμπ στις 15 Δεκεμβρίου σε ταξίδι αναψυχής και τουρισμού. Και η πρωτεύουσα της Κροατίας ενδείκνυται για τουρισμό.

Αντ΄ αυτού θα ταξιδέψει στο Ζάγκρεμπ για ένα «τελικό». Κατάφερε την απλή διαδικασία της πρόκρισης ο ΠΑΟΚ να την μετατρέψει σε θρίλερ με απρόβλεπτη εξέλιξη. Το υπέροχο γκολ του Βιειρίνια δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει ο «Δικέφαλος» το παιχνίδι. Υποτίμησε τους Βέλγους όπως έκανε και με τον Ατρόμητο Αθηνών και τώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Θα επαναλάβω αυτό που πιστεύω ακράδαντα. Κανένα παιχνίδι δεν κερδίζει μια ομάδα μόνο και μόνο με τη βάρος της φανέλας. Καμία φανέλα δεν οδηγεί μια ομάδα σε επιτυχία αν δεν μοχθήσουν που την φορούν.

Αν εξαιρέσω τις φιλότιμες προσπάθειες του Ζουέλα, τις επίσης φιλότιμες προσπάθειες του Σακελλαρίου, τις επινοήσεις του Βιειρίνια και την υπερπροσπάθεια του Κοντρέρας ο ΠΑΟΚ υστέρησε σοβαρά απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να βγει από την υποχρέωση. Κατάφερε όμως να φύγει από την Τούμπα με ψηλά το κεφάλι προκαλώντας έμφραγμα στον «Δικέφαλο» στο τελευταίο λεπτό πριν τις καθυστερήσεις.

Όταν παίζεις με τη φωτιά κινδυνεύεις να πάθεις εγκαύματα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά τσουρουφλίστηκε αλλά δεν κάηκε με δεδομένο ότι διατηρεί το δικαίωμα στο όνειρο. Ακόμα και με ισοπαλία στο Ζάγκρεμπ μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης που συμμετέχει.

Για να καταφέρει η ομάδα του Χάβου να αποσπάσει ισοπαλία, ή να κερδίσει στην Κροατία είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσει – αισθητά - την ισχύ στην απόδοση της μηχανών της. Ο ΠΑΟΚ όπως παρουσιάστηκε στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο Αθηνών και την Κλαμπ Μπριζ δεν έχει τύχη στην Κροατία. Αυτή είναι η αλήθεια. Πικρή, αλλά αλήθεια.

Η δεύτερη συνεχόμενη κάτω του μετρίου εμφάνιση, πρέπει να προβληματίσει σοβαρά παίκτες, τεχνική ηγεσία και κυρίως την διοίκηση για τις επιλογές της.

Ναι μεν ο ΠΑΟΚ, έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης, αλλά είναι εμφανές ότι λείπει από το παιχνίδι της ομάδας ο ενθουσιασμός, η φαντασία και η πίστη στο αποτέλεσμα. Στοιχεία που τα είδαμε στους αγώνες με τον Εργοτέλη, την Βιγιαρεάλ, την Καβάλα και την ΑΕΚ. Και χάθηκαν ως δια μαγείας από τα δυο τελευταία παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News