Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τι να αποφεύγετε για ένα... επιτυχημένο βιογραφικό

Βρίσκεστε σε αναζήτηση εργασίας και ετοιμάζεστε να συντάξετε το βιογραφικό σας. Σίγουρα πιστεύετε ότι όσο πιο πλούσιο τόσο μεγαλύτερες και οι πιθανότητες να σας προσλάβουν. Για τον λόγο αυτό φροντίζετε να συμπεριλάβετε όλα σας τα προσόντα.

Ωστόσο, όπως παρουσίασε η εταιρεία «Business Network Linkedln» σε έρευνά της, την οποίαδημοσιεύει η Daily Mail, ένα πληρέστατο βιογρσαφικό δεν είνα ιτο πρώτο βήμα για να σας προσλάβουν. Συνήθως υπάρχουν λέξεις και φράσεις όπως δυναμικός, καινοτόμος, δραστήριος, με κίνητρο και εκτεταμένη εμπειρία, που έχουν συμπεριληφθεί ανάμεσα στις πιο συνηθισμένες φράσεις-κλισέ, τις οποίες μπορεί να δει κάποιος σε ένα βιογραφικό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, οι συγκεκριμένες στερεότυπες φράσεις μοιάζουν τελείως ανούσιες και βαρετές στα μάτια ενός διευθυντή και ενδέχεται μάλιστα να καταστρέψουν ένα βιογραφικό παρά να το αναβαθμίσουν. Καλό θα ήταν λοιπόν να το ξανασκεφτείτε πριν τις συμπεριλάβετε.

---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News