Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Αναβίωση παραδοσιακών εθίμων στο Θεοδωράκι

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεοδωρακίου " Το Πάικο", σε συνεργασία με το "Σύλλογο Θεοδωρακιωτών Θεσσαλονίκης", καλεί όλο τον κόσμο στην εκδήλωση που θα διοργανώσουν για τo παραδοσιακό έθιμο "ΣΟΥΡΟΥΒΑ ΜΠΑΜΠΩ" στις 31 Δεκεβρίου 2010 στη πλατεία του χωριού. Τη νύχτα της παραμονής πρωτοχρονιάς αρχίζει το τελευταίο εορταστικό πανηγύρι που θα ξεπροβοδίσει το χρόνο και θα δώσει το σύνθημα για την έλευση του καινούργιου .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18:30 Σούρουβα μπάμπω
Μικροί και μεγάλοι νέοι θα γυρίσουν στους δρόμους του χωριού με κουδούνες. Από βραδύς όλο το χωριό λάμπει από φώτα και χαρούμενες φωνές που ξεχύνονται από τις γειτονίες στους δρόμους και συναντώνται στη πλατεία.
19:30 Άναμα φωτιάς στη πλατεία του χωριου όπου οι νέοι θα τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.
Τα Σούρουβα στην πατρίδα μας είναι έθιμο παμπάλαιο και προμηνύουν τον ερχομό του καινούργιου χρόνου.
20:00 Προσέλευση Αϊ Βασίλη ο οποίος θα μοιράσει πολλά δώρα.

Θα ακολουθήσει μεγάλο γλέντι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News