Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το Τμήμα Συγκοινωνιών στα Γιαννιτσά

Το θέμα που πρόεκυψε από το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, με τη συζήτηση των υπουργείων περί καταργήσεων και συγχωνεύσεων μεταφοράς δημοσίων υπηρεσιών και μετάταξης του προσωπικού, προ μηνός, αφορούσε και το Τμήμα Συγκοινωνιών Γιαννιτσών. Σύμφωνα με εισήγηση και ενημέρωση του μέλους του Συλλόγου, δικηγόρου, Θεοχάρη Αγγελίδη, στο δημοσιοποιηθέν προσχέδιο του Οργανισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν υπάρχει μνεία για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Νομού Πέλλας, που λειτουργούν στα Γιαννιτσά. Αυτό μπορεί να σημαίνει πρακτικά την κατάργηση και την μεταφορά τους στην έδρα της σημερινής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ανέφερε ο Δικηγορικός Σύλλογος, στις αρχές Νοεμβρίου.

Έτσι μία σειρά δημοσίων υπηρεσιών, όπως π.χ. Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Διεύθυνση Γεωργίας, Κτηνιατρείο, κ.α. απειλούνται να χαθούν από τα Γιαννιτσά. Ειδικά τώρα για το Γραφείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (Συγκοινωνιών), με το άρθρο 19 του Προσχεδίου προβλέπεται η λειτουργία μόνο μίας (1) Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην έδρα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστο Νιστέλκα η υπηρεσία έχει αποστείλει τις απόψεις της, με βάση τις οποίες προτείνεται η συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιαννιτσών, λόγω της υφιστάμενης αποστάσεως και του όγκου των εξυπηρετούμενων πολιτών στην περιοχή των Γιαννιτσών και ήδη στον νέο και ενιαίο Δήμο Πέλλας.

«Πριν ένα δίμηνο σχεδόν, μας ζήτησαν να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το προσχέδιο. Προτείναμε το να μείνει και να συνεχίσει τη λειτουργία του, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα εξυπηρετεί την πολυπληθέστερη επαρχία του νομού, το οποίο πέραν των άλλων διαθέτει και κατάλληλο αύλειο χώρο για την επισκόπηση των φορτηγών ενώ ο κύριος όγκος των εχόντων την έδρα τους στον νομό μας μεταφορέων εδρεύουν στα Γιαννιτσά και στην περιοχή του νέου Δήμου Πέλλας» μας είπε ο κ. Νιστέλκας.

Επίσης, ο κ. Νιστέλκας υποστήριξε ότι σύμφωνα με το προσχέδιο, στο άρθρο 45 που αναφέρεται στις μεταφορές και αναδιαρθρώσεις, επισημαίνεται ότι μπορεί να λειτουργούν δύο τμήματα στον ίδιο νομό με διαφορετική έδρα εντός της ίδιας περιφέρειας.

Τώρα, αυτό που απομένει είναι να μην επαληθευτούν οι φήμες για κλείσιμο, που τελευταία άλλωστε έχουν πάρει… μπάλα όλες τις υπηρεσίες του νομού και όχι μόνον.

---
Πηγή: pellatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News