Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Προσεχώς άνεργοι οι "προστάτες" του Χατζηδάκη

Έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, για να προστατεύσουν τον πρώην υπουργό, Κ. Χατζηδάκη, όταν δέχτηκε επίθεση, από μερίδα οργισμένων πολιτών, που τον συνάντησαν ενώ κατευθυνόταν στο πολιτικό του γραφείο και τον “εγκλώβισαν” στη στοά Πανεπιστημίου, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι. Οι δύο άνδρες, που μάλιστα εντός ολίγων ημερών, θα μείνουν άνεργοι, σε συνέντευξή τους, μιλούν για το περιστατικό και εκφράζουν την αποδοκιμασία τους. “Να δείρω το Χατζηδάκη επειδή έμεινα άνεργος”, λέει χαρακτηριστικά ο ένας από αυτούς.


Μιλώντας στη Real News (24/12), ο 44χρονος Βαγγέλης Μόραλης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και προσεχώς άνεργος, λόγω “λουκέτου” που βάζει η εταιρεία όπου εργάζεται, δε συμμετείχε στην πορεία της 15ης Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το περιστατικό με τον πρώην υπουργό, αλλά έβγαινε από το μετρό, με κατεύθυνση το χώρο εργασίας του.
“Ήταν η αγανάκτηση του κόσμου. Ήταν φανερό αυτό. Δε λύνονται έτσι τα προβλήματα. Το πρόβλημα δεν είναι ο Χατζηδάκης. Δυστυχώς, αυτοί οι πολιτικοί που μας έφεραν σ'αυτήν την κατάσταση ξέρουν να φυλάγονται. Θα δείρω εγώ το Χατζηδάκη, επειδή έμεινα άνεργος; Με ποια λογική;”, αναρωτιέται ο κ. Μόραλης, προσθέτοντας ωστόσο, πως καθημερινά, δέχεται φραστικές επιθέσεις, από ανθρώπους, που τον συναντούν στο δρόμο και τον αναγνωρίζουν.

“Δεν ντρέπεσαι που βοήθησες πολιτικό; Ντροπή σου. Αυτό ακούω κάθε μέρα, αλλά δε με νοιάζει, εγώ έκανα αυτό που έπρεπε και θα το ξαναέκανα για οποιονδήποτε άνθρωπο”, λέει χαρακτηριστικά.

Ο 41χρονος Χρήστος Πατσατζής, συμβασιούχος στον τομέα Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, που θα παραμείνει στη θέση του μέχρι και το Φεβρουάριο, λόγω ασφαλιστικών μέτρων που κέρδισε, συμμετείχε στην πορεία και κατευθυνόταν προς την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να πάρει τα παιδιά του από τον παιδικό σταθμό.

“Την ώρα εκείνη, βλέπω να περνάει ένα κουστουμαρισμένος άνθρωπος και να τον κυνηγάνει καμία 50αριά άτομα. Στην αρχή δεν τον αναγνώρισα. Από τις φωνές του πλήθους νόμισα ότι ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Μετά άκουσα να φωνάζουν 'βουλευτές .. βαράτε τους. Μας έφαγαν τα λεφτά'. Όταν μπήκα στο τσούρμο, τότε κατάλαβα ποιος ήταν”.

“Ηταν θέμα ανθρωπιάς. Ήταν ένας άνθρωπος και τον χτυπούσαν 200. Δεν μπορούσα να τον αφήσω έτσι. Εγώ μεγάλωσα σε χωριό και σε ένα περιβάλλον με αρχές”, υπογραμμίζει ο κ. Πατσατζής, τονίζοντας πως και οι ίδιοι κινδύνευσαν από τη βιαιότητα των συγκεντρωμένων αγανακτισμένων πολιτών.

“Θα μας σκότωναν. Μιλάμε για ξύλο κανονικό, όχι αστεία. Αν δε φεύγαμε από τα σκαλοπάτια του θεάτρου 'Βρετάνια', όπου μας είχαν εγκλωβίσει, δεν ξέρω πώς θα γλιτώναμε. Ακόμα δεν ξέρω, πώς γλίτωσε ο αστυνομικός του κ. Χατζηδάκη, που έφαγε τις περισσότερες”, λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Και οι δύο κάνουν αναφορά στο ενδιαφέρον τόσο του ίδιου του πρώην υπουργού, όσο και της αδελφής του, που τους τηλεφωνούν καθημερινά, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους.

“Καθημερινά μας παίρνει τηλέφωνο και ο ίδιος και η αδελφή του, για να μας ευχαριστήσουν και να μας ρωτήσουν για την κατάσταση της υγείας μας. Πραγματικά μας έχει συγκινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου, που μέχρι χθες δε γνωρίζαμε”, υπογραμμίζουν και οι δύο.


---
ΠΗΓΗ: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News