Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης – Εγκλωβισμένοι χιλιάδες ταξιδιώτες των Χριστουγέννων

- Οργισμένοι χιλιάδες ταξιδιώτες που έχουν... ξεμείνει στο Χίθροου και κινδυνεύουν να κάνουν Χριστούγενννα στο αεροδρόμιο
- Ακυρώσεις, καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στα αεροδρόμια της Ευρώπης
- Τελείωσε το αντιψυκτικό υγρό στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
- Ακινητοποιημένα και τα τρένα

Ο καιρός εξακολουθεί να κρατά ομήρους χιλιάδες Ευρωπαίους, που παραμένουν αποκλεισμένοι σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων.

Εκατοντάδες πτήσεις και δρομολόγια τρένων έχουν ακυρωθεί, καθώς η βόρεια Ευρώπης παραμένει στον... πάγο! Ακόμη και στο αεροδρόμιο του Χίθροου, το πλέον πολυσύχναστο της Γηραιάς Ηπείρου, μόλις λίγες πτήσεις ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν.

Η κατάσταση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου είναι εφιαλτική και ήδη πολλοί ταξιδιώτες έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους. 70 από τις συνολικά 130 πτήσεις της British Airways έχουν ήδη ακυρωθεί, ενώ 89 από τις 133 αφίξεις έχουν επίσης ακυρωθεί. Καθυστερήσεις παρατηρούνται επίσης στα αεροδρόμια του Εδιμβούργου και του Άμπερντιν.

Οι πτήσεις μικρών αποστάσεων στο Χίθροου ακυρώθηκαν και εκτιμάται ότι το σκηνικό των καθυστερήσεων και των ακυρώσεων θα διαρκέσει αρκετές μέρες. Και όλα αυτά λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα.

Οι αρχές υποσχέθηκαν να διεξάγουν έρευνα για τις αιτίες που οδήγησαν στον... αποκλεισμό του Χίθροου και τον εγκλωβισμό των επιβατών. Μόνο που η εκ των υστέρων αντίδραση προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη οργή στους ταξιδιώτες που αναγκάζονται να κοιμούνται στο αεροδρόμιο, περιμένοντας να ταξιδέψουν στους προορισμούς τους.

Το Χίθροου δεν είναι φυσικά το μοναδικό αεροδρόμιο της Ευρώπης που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα. Στο Παρίσι και τη Φρανκφούρτη δε, ακυρώθηκε το 1/3 των προγραμματισμένων πτήσεων.

Η Ευρώπη φαίνεται πως ήταν... απροετοίμαστη για ένα τόσο δριμύ κύμα ψύχους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου... τελείωσε το αντιψυκτικό υγρό και αναχωρήσεις δε γίνονται, τουλάχιστον έως την Τετάρτη.


---
Πηγή: NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News