Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στα χαρακώματα η ΓΣΕΕ για τη "μυστική συμφωνία"

"Μεθοδευμένη διαρροή που εξυπηρετεί συμφέροντα" χαρακτηρίζει ο Γ. Παναγόπουλος τα περί συμφωνίας με τους εργοδότες για "πετσοκομμένες συμβάσεις".

Μιλώντας στον realfm 97.8 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία για "οριζόντια" κατίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων.

"Συζητούμε μόνο έναν οδικό χάρτη για τις επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα. Αυτό αφορά εργοδότες, εργαζομένους, τράπεζες και κράτος" είπε ο κ. Παναγόπουλος διαψεύδοντας επίσης ότι έγινε οποιαδήποτε συνάντηση χθες με τους εργοδότες.

"Έχω μιλήσει με όλους τους κοινωνικούς εταίρους στο τηλέφωνο. Συνάντηση όμως δεν έγινε. Ήμουν στο γραφείο μου έως τις δέκα και μισή και μετά πήγα σπίτι μου" είπε χαρακτηριστικά διαψεύδοντας έτσι τον Β. Κορκίδη ο οποίος νωρίτερα μέσω του realfm 97.8 είχε τονίσει χαρακτηριστικά:

"Δεν ξέρω τι άκουσαν τα αυτάκια μου και τι είδαν τα ματάκια μου;" Ο κ. Παναγόπουλος αντέδρασε έντονα και παρέπεμψε στα περί "αναγκαίου κακού" για το Μνημόνιο που είχαν αποδοθεί στον Κ. Καραμανλή έπειτα από συνάντηση που είχε με τους εμπόρους.

¨Δεν ξέρω τι άκουσαν τα αυτάκια και τι είδαν τα ματάκια του κυρίου Κορκίδη. Και άλλες φορές άκουσαν και είδαν αλλά μετά τα πράγματα γύριζαν" είπε χαρακτηριστικά.

Τα περί συμφωνίας διέψευσε και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, μέλος της ΔΑΚΕ, Βαγγέλης Μπουζούλας ο οποίος ξεκαθάρισε πως ουδέποτε συνομίλησε με τον Λ. Κατσέλη φτάνοντας μάλιστα σε συμφωνία μαζί της για τις νέες συμβάσεις.

«Η αλήθεια είναι ότι προσκληθήκαμε , ως ΓΣΕΕ , από την κ. Κατσέλη αλλά δεν καταφέραμε να συναντηθούμε λόγω της κατάληψης. Από ΄κει και πέρα , ούτε συνομίλησα/συνομολόγησα σε συμφωνία μαζί της τηλεφωνικά, ούτε ήταν ποτέ δυνατόν να μιλήσω για τόσο σοβαρά ζητήματα από το τηλέφωνο. Πόσο μάλλον να καταλήξω σε συμφωνία μείωσης των αποδοχών των εργαζόμενων. Ουδέποτε συναντήθηκα με κοινωνικούς φορείς για το ως άνω θέμα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο Γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης τόνισε στο real.gr πως «συμβαίνουν πρωτόγνωρα φαινόμενα».

«Από τη μία εμφανίζεται η ΓΣΕΕ, αν αυτό φυσικά είναι αλήθεια, να απεμπολεί το καθήκον της υπεράσπισης των εργαζομένων και να συμφωνεί για μείωση μισθών με τον ΣΕΒ την ώρα μάλιστα που ο πρόεδρος των βιομηχάνων εκτός από την κατάργηση δικαιωμάτων ζητά από την κυβέρνηση να μην υπάρχει κανένας έλεγχος στις τιμές και στην αγορά. Από την άλλη η κυβέρνηση, δια του αρμόδιου υπουργού, τον συγχαίρει» δήλωσε στο real.gr ο κ. Μανώλης και πρόσθεσε: «Όσους από εμάς υπηρετήσαμε τον συνδικαλισμό και την πολιτική, αυτά τα φαινόμενα μας θλίβουν και μας ανησυχούν».

Οι πληροφορίες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης πάντως είναι ταυτόσημες: Ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις με μείωση αποδοχών έως και 12% με αντάλλαγμα το "πάγωμα" των προσλήψεων για δυο χρόνια.

"Νεκροθάφτες των εργαζομένων"

Έντονη είναι η αντίδραση του ΠΑΜΕ το οποίο χαρακτηρίζει τη ΓΣΕΕ «δεκανίκι της κυβέρνησης».

«Η κυβέρνηση δίνει συγχαρητήρια στο ΣΕΒ για τις δημιουργικές του προτάσεις και κάνει νόμο τις επιθυμίες του ακόμα και με την επιβολή των όπλων, όπως έκανε με τους ναυτεργάτες. Πολύτιμο δεκανίκι και νομιμοποιητής αυτής της αθλιότητας χειροτέρευσης των όρων απασχόλησης και αμοιβής των εργαζομένων και πάλι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ» αναφέρει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζομένους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 15ης Δεκεμβρίου ως «απάντηση στους νεκροθάφτες των δικαιωμάτων τους».

---
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News