Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ο Γιώργος Καρασμάνης για τα πολυτεκνικά επιδόματα

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτη η καθιέρωση εισοδηματικού κριτηρίου για την καταβολή των επιδομάτων στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες».

Μετά την κατάθεση του Σχεδίου Προϋπολογισμού 2011, περικόπτονται για τουλάχιστον 300.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες τα πολυτεκνικά επιδόματα με την καθιέρωση απαράδεκτων κριτηρίων με πρόσχημα αυτό, των εντολών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Με την παρούσα οικονομική κρίση, τα επιδόματα αυτά είναι εντελώς απαραίτητα στις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες βλέπουν τον τελευταίο ιδιαίτερα καιρό το εισόδημά τους να συρρικνώνεται διαρκώς, ενώ το ποσοστό φτώχειας των οικογενειών αυτών ξεπερνά πλέον το 33%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή εισοδηματικού κριτηρίου ως προϋπόθεση για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, είχε γίνει και στο παρελθόν το 1997 με ειδική νομοθετική ρύθμιση, η οποία όμως με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2001 κρίθηκε ως αντισυνταγματική και καταργήθηκε.
Επειδή το Σύνταγμα της Ελλάδας ( αρθ. 21 παρ. 5 ) ρητά επιτάσσει ότι οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος, του οποίου αποτελεί υποχρέωση ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής.
Επειδή όμως η χώρα μας συγκαταλέγεται ήδη στις πιο γερασμένες χώρες του κόσμου και παρόμοιες ενέργειες της Κυβέρνησης, όπως αυτή με την προσπάθεια περικοπής των πολυτεκνικών επιδομάτων επιτείνουν περαιτέρω το δημογραφικό πρόβλημα, για τη λύση του οποίου απαιτείται η λήψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων με την παροχή κινήτρων ειδικά προς τα νέα ζευγάρια για την απόχτηση περισσότερων παιδιών και όχι η αφαίρεση των ήδη θεσμοθετημένων επιδομάτων και ευνοϊκών διατάξεων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί, εάν
1. Θα προβούν άμεσα στην άρση του εισοδηματικού κριτηρίου ως προϋπόθεση για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων;
2. Θα υλοποιήσουν τις προτάσεις του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος;
3. Θα υποστηρίξουν τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με τη θέσπιση αποτελεσματικών και με προοπτική μέτρων;

Ο Ερωτών,
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News