Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Tι δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις του Μαξίμου

To Real.gr παρουσιάζει αποκλειστικά τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων για το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπεροχή του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και ανησυχητικά σημεία, εμφανίζουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ από αύριο δημοσιοποιούνται οι καθιερωμένες πριν τις γιορτές περιοδικές μετρήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν μετά και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τα στρώματα που έως τώρα του παρείχαν κριτική στήριξη και τα οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών του Μαξίμου, δεν πρόκειται να επαναπατριστούν αν δεν πειστούν για την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Η πλειοψηφία των πολιτών επίσης αποδίδει στην κυβέρνηση αργούς ρυθμούς στο έργο της, αλλά και ότι δεν έχει λάβει τις καλύτερες αποφάσεις για την οικονομία, ενώ την πολύ μεγάλη απαισιοδοξία για το προσωπικό και συλλογικό μέλλον συνοδεύουν οι έντονες κριτικές για καθυστέρηση στην ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων του Μαξίμου, η απαξίωση του πολιτικού συστήματος συνεχίζεται και μετά τις δημοτικές εκλογές, ωστόσο ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ εξήλθαν από αυτές πιο ισχυροί, αυξάνοντας την ψαλίδα που είχε καταγραφεί με την Νέα Δημοκρατία στις 7 Νοεμβρίου. Η ίδρυση του κόμματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, όχι απλώς ανακόπτουν την ανοδική πορεία που είχε ο κ. Σαμαράς μετά την Δ.Ε.Θ., αλλά και του δημιουργούν μακροπρόθεσμα ίσως προβλήματα. Η κυρία Μπακογιάννη μπορεί να εμφανίζει χαμηλή δημοτικότητα, αλλά και το κόμμα της χαμηλά ποσοστά, ωστόσο δηλώνουν ότι θα σκεφτόταν να την ψηφίσουν ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το 40% εκείνων που δεν τοποθετούνται στην ιδεολογική κλίμακα δεξιά-αριστερά.

Με φθορά εμφανίζεται ο ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη, κρατά τις δυνάμεις που κέρδισε στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση το ΚΚΕ, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση η υπόλοιπη αριστερά.

Λοβέρδος ο πρώτος

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζεται στις μετρήσεις του Μαξίμου πρώτος στην αποτελεσματικότητα και μάλιστα με διπλάσια ποσοστά από τον δεύτερο που είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Τρίτος παραμένει ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με χαμηλότερα όμως ποσοστά καθώς οι πολίτες τον είχαν ταυτίσει με την αποτελεσματικότητα στη δημόσια τάξη ενώ στο νέο του πόστο δεν έχει προλάβει να δείξει ή όχι τις ικανότητές του. Παρότι πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται δεύτερος σε θετικές γνώμες εμφανίζεται ταυτόχρονα και πρώτος σε αρνητικές γνώμες, χαρακτηριστικό ίσως του διχασμού της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με τις εξελίξεις στην οικονομία. Ενδιαφέρον επίσης εμφανίζει το γεγονός ότι οι πολίτες αξιολογούν ως τους πιο θετικούς τομείς δράσης της κυβέρνησης την εξωτερική πολιτική και την άμυνα. Μένει βεβαίως να δούμε πόσο οι δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν θα επιβεβαιώσουν τις μετρήσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News